Fortsätt kämpa på!

Idag har jag legat i infusionsrummet och fått dropp; orencia. Allt gick bra. Jag tror droppet hjälper en aning faktiskt! Jag känner mig tröttare i kroppen någon dag innan droppet. Sen mår jag dåligt av droppet ett par dagar och sen mår jag som "vanligt" igen. Det känns inte som någon mirakelkur och den hjälper absolut inte mot det viktigaste(inflammationerna och förstörelserna) men det håller mina blodvärden stabila och det är alltid en bra början. 

Efter den sista droppen i blodsystemet åkte jag upp till sjukgymnastiken. Rehabilitering - dag 34. Jag känner att jag klarar av att gå allt mer utan kryckor. Men jag blir fort trött i benen och börjar då halta igen. Därför måste kryckorna vara med ett tag till. Det känns bra att jag uppnått målet att kunna gå, på riktigt, kortare bitar och inte bara lyckas "ta mig fram" som innan. Tränar jag upp muskelstyrkan i mitt förtvinade ben och fortsätter öva på sträckningen tror jag att jag klarar mig utan kryckorna. Men det tar månader att bygga upp styrkan i benet... 

Sukgymnasten kan pressa ner benet till 0-gradigt. Det går alltså att få benet rakt. Men det gäller att musklerna vaknar till liv och att jag kan använda den sträckningen när jag går. Den sträckningen får jag nästan när jag använder kryckorna. Men jag måste fortsätta träna träna träna på att pressa pressa pressa. Men jag uppnådde väldigt bra resultat idag så jag fick ledigt från sjukhuset resten av veckan. Så himla skönt! 
• Kategori: Kampen, Rehabilitering; • Taggar: Sjukgymnastik, dropp, förstörelse, förtvina, inflammation, infusion, kryckor, muskler, pressa, rehabilitering, sträcka, trött; • Kommentarer (0)

Kommentera här: