Plåtbenet

 Tönten från studentveckan! 
 
Jag har fått order om att sova med ”plåtbenet” på varje natt. Ochvemvethurlänge. Den ska tvinga mitt ben i ett rakt läge. Men jag sover gärna med böjda ben. Men gör jag det varje natt kan knä stelna ihop igen. Jag måste erkänna att jag inte är någon mönsterelev på den punkten. Det är hur obekvämt som helst att sova med den på. Benet blir så tungt och pressar benet rakt, vilket gör ont. Dessutom orkar jag inte vända på mig när den är på. Det gör jag knappt ändå. Men som tur är har det gått bra ändå utan den på. Benet är typ rakt. Det går att pressa ner benet till 3-4 grader. Vid 0 grader är det rakt.
 
Jag behöver inte använda ortosen på dagarna längre. Förut skulle jag ha den istället för kryckorna eller tillsammans med kryckorna för att tvinga benet (eftersom musklerna inte orka) att röra sig. Ibland hade jag ortosen i rullstolen om jag skulle behöva gå kortare sträckor (vilket blev mycket i skolan på gymnasiet när inga dörrar öppnades automatiskt eller inga ramper fanns). Men nu behöver jag inte plåtbenet längre. Det var länge sedan jag använde den. Underbart. 
 
Ortosen har varit bra också. Den övertygade mina lärare på gymnasiet om att jag faktiskt är sjuk - i alla fall kortsiktigt. För då syntes det ju att jag var sjuk. Men förstå ni hur "kul" det var att höra från sina lärare varje morgon "god morgon bästa kämpen" i en vecka för att plåtbenet var på, till att de där efter säger "du kan inte vara sjuk, du är på sjukhuset för ofta och borde bli bättre och inte sämre. Dessutom haltade du på andra benet förut" för att jag använt plåtbenet för effektivt. Skrattretande. Jag opererade mitt högra knä hösten 2011 så det var väl inte så konstigt att jag haltade på andra benet förut. Det här är skrämmande hur mycket okunksap det finns i skolan. Och jag gick omvårdnad. 
 
 Foto från gymnasiet.
• Kategori: , Kampen; • Taggar: Sandviken, bessemerskolan, kryckor, kränkt, order, ortos, rullstol, öppen knä operation; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Tisa:

Himla fin du är :)
Diggar ditt hår på första bilden!

Svar: Tack så mycket Tisa! Vad glad jag blev :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: