Fyruddig stjärna

Jag tycker ärren efter käkledsoperationen ser ut som om någon kört in en stjärnmejsel intill öronen. En fyruddig stjärna på varje sida. Men det känns i alla fall bättre och bättre i käklederna nu. Det är fortfarande sämre nu, än det var innan operation. Men det blir säkert bättre inom en snar framtid. Läkningen går segt. Men åt rätt håll. Det är huvudsaken.

Jag kan äta det mesta nu. Bara jag delar det i små bitar och tuggar sakta och försiktigt. Jag får ofta ont efteråt men det får det vara värt. Jag måste äta och få i mig energi så att jag kan stå ut med smärtan i kroppen och orkar med det sista i skolan. Annars fungerar ingenting. Jag mår inte heller lika dåligt efter varje måltid, så det är bra. Jag fryser fortfarande efter att jag ätit på grund av den näringsbrist jag har. Men jag är inte lika "rädd" för att äta längre. Det kommer vända bara jag fortsätter försöka. 

Det svåraste är kanske att sova. Jag kan inte ligga på sidan för länge utan att det gör för ont i käken och jag vaknar av det. Jag är för klen för att orka vända på mig flera gånger i sömnen. Det blir alltså ganska många timmar liggandes på en sida… Sömnen påverkar i sin tur hur mycket mat jag orkar få i mig nästa dag. Det blir lätt en ond spiral av alltihop. Men det måste bli bättre! Jag ska bli bra nu! Det bara är så. 

• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Reumatism, Smärta, käkled, käkledsspolning, operation; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack själv. Vet två som vill ha barnvakt

Svar: Hihi det var bara roligt! :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: