Studentfrustration

Lillsyrran vet bäst hur man får mig att fortsätta kämpa! :) 

Jag hatar när jag läser i skolböckerna ”för att tydligare kunna se” eller ”för att lättare förstå” och så fattar man inte alls bättre eller mer efter att författaren försökt förtydliga något. Ett lika stort frågetecken står kvar i hjärnan, om inte större. För mig känns det lite som ”finn fem fel” när jag letar efter skillnader och vad som möjligtvis ska ha gjort ekvationen lättare av att lägga till ett X, ta bort ett streck och lägga till en liggande bokstav just där. Ser ut som någon ätit bokstavsflingor, satt i halsen och hostat ut det på ett papper. ”Varsågod och lös uppgiften!” typ. Jag skriver så för att det är mer krumelurer än siffror. För seriöst, hur kan man lägga till en apostrof i en ekvation?? Ni vet den här pyttelilla saken i luften i slutet på den här meningen som kan misstolkas som en smutsfläck på skärmen ´
 
Jag har lärt mig en sak i alla fall. Det är att det finns fler symboler än vad jag först trodde. Än mindre att man kunde räkna med dem. Jag har för det mesta inte en aning om vad de betyder. Och hur exempelvis söker man på en symbol i sakregistret i böckerna eller googlar för att öka förståelsen? Det går ju inte att för en vanlig att skriva ned på datorn. Skulle behöva att det fanns en ritfunktion på google för att kunna söka kråkfötternas betydelse. Egentligen tror jag det inte spelar så stor roll att jag inte fattar ekvationerna exakt. Inte ens lite. Det är förklaringarna under dem som är viktiga. Men jag skulle ändå vilja veta som den nörd jag är. Inbillar mig att jag skulle förstå bättre om jag förstod vad som menas med ”vänsterliggande M med upphöjt n och liggande i = 1 parantes X liggande i och k – X med tak och liggande k parantes upphöjt till 2 och egentligen en hel jävla massa andra krumelurer jag inte orkar skriva ner". Det här är ungefär lika svårt som att lösa rubriks kub. Lägg märke till att jag skriver att det är svårt, och inte omöjligt. Det här SKA gå. Jag måste bara få spy ur mig lite studentfrustration så att all ny kunskap får plats. 
 
Jag måste försöka påminna mig själv om att det alltid känns så här första dagen på tentaveckan. Jag har dessutom suttit i över 9 timmar med bara en halvtimmes paus för lite gap-gymnastik för käklederna och lunch. Jag behöver ligga i hårt. Jag måste "ligga steget före". Jag har flera sjukhusbesök de närmsta dagarna som stjäl tid från tentaskrivandet. För att inte tala om smärtan i käklederna som lätt tar över koncentrationen! Men jag tvingas ha min egna deadline. Så har det alltid varit. Jag behöver bara visa att jag klarar det igen! 
 
• Kategori: StudierTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Reumatism, frustration, kriminologi, studera med funktionsnedsättning, tenta, utredning; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Camilla:

Säg till om du vill ha hjälp med matten :)

Svar: Vad oerhört snällt av dig ❤️ men nu är tentan äntligen inlämnad!
Camilla Blomberg

2 Malin:

Kan tipsa om två sidor som jag fått mycket bra hjälp av när jag läste till ingenjör:
www.wolframalpha.com/examples/Math.html
www.khanacademy.org/

Hoppas de kan hjälpa dig också :)

Svar: Tack vad jättesnällt av dig att komma med studietips! Ska genast kolla upp saken. :)
Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: