Vad är det som händer?

Käkläkaren stod på schemat i onsdags. Tanken var att jag skulle få min nya bettskena. Men den passade inte så bra. Bettskenan skulle behövas slipas för att passa. När de korrigerar bettskenan brukar de slipa lite på skenan, sen måste jag prova den, sen slipar det lite till och så provar jag igen. Om och om igen tills den sitter bra. Sist höll de på i en timme för att få den perfekt. Men eftersom jag har så trasiga käkleder ville de inte att jag skulle behöva gå igenom den här proceduren igen. Istället skulle de skicka bettskenan till några specialister som får ”grovslipa” den först. Jag fick bara göra ett nytt avtryck och hoppas den passar bättre då. Som uppmuntran fick jag ett påskägg från sjukhuset med ett gäng färgglada tandborstar! Ibland får en vara liten fast en är stor. 
 
I natt har jag sovit ganska dåligt. Jag har haft många korta ryckningar/kramper i kroppen. Kanske lite likt de jag hade i ena armen efter operation. Skillnaden var att den här gången satt det som i centrum i hela kroppen. Ibland kunde jag nästan känna ”snart kommer det en”, och så någon sekund senare drogs liksom kroppen ihop i fosterställning i korta stötar efter varandra. Sen kunde jag vila en stund (vet inte hur länge eftersom jag halvsov). Sen började det om. Jag vet inte hur många gånger det här hände i natt. Men jag hann bli riktigt less när det närmade sig morgonen! Eller kanske mer att jag började bli lite orolig över vad f*n det är som händer!? Det är nästan så jag har träningsvärk i magen av att jag krampat ihop med hela kroppen... Jag kände mig ganska eländig när jag klev upp i morse och började blöda näsblod också… Men jag mår okej nu! 
 
Jag hade en deal med neurologen att om det här händer (att jag får ryckningar/kramper igen) så skulle jag prova en medicin för epilepsi i väntan på vad eventuell magnetröntgen över hjärnan visar. Men det är bara två veckor kvar till röntgen att jag kanske ändå avvaktar. Det beror på hur det här utvecklar sig.

• Kategori: KampenTaggar: EDS, Gävle Sjukhus, Reumatism, artrosfibros, epilepsi, kramp, käkled, neurolog, näsblod, ryckningar; • Kommentarer (7)

Kommentarer:

1 The Queens Diary:

Aldrig fel med påskägg :D

Svar: Håller med fina du! :)
Camilla Blomberg

2 Anonym:

När jag är extra stressad så kan det bli som du skriver för mig, om än sällan. Att det rycker i kroppen, och att man verkligen känner innan att "nu kommer det".

Svar: Ligger du dubbelvikt av kramperna då eller är det mer som sömnryck?
Camilla Blomberg

3 Sara :

Fint med påskägg :) Och det är aldrig fel att få känna sig liten fastän en är stor <3 Kram

Svar: Supergulligt med en liten påskpresent! :D Kramar i massor!
Camilla Blomberg

4 Eva:

Glad Påsk, Camilla
Kram
Eva

Svar: Glad-påsk-kram till Eva! :)
Camilla Blomberg

5 Amanda CL:

Påskägg är alltid kul och framförallt med färgglada saker (oavsett om det är tandborstar eller annat)
usch låter inte alls bra :/ varför vill du vänta med medicinen?
kramar

Svar: Jag vill vänta med medicinen eftersom ingen vet säkert om det är epilepsi. Inte förrän man gjort magnetröntgen. Och det handlar ju om en relativt kort väntetid nu. Känns onödigt påbörja något nu som bara kanske är rätt med biverkningar och allt vad det innebär... Men samtidigt är sömnen otroligt viktig och jag tänker absolut höra med läkaren hur hen tänker kring det här. Om jag ska prova medicin eller vänta på svaret först. Jag känner spontant att jag hellre får svar på röntgen så man provar rätt medicin på en gång istället för experimenterar. Men som sagt, det kan kanske vara bra att prova en medicin i väntan på provsvaret också. Det beror på hur jobbig kramperna blir. Kram!
Camilla Blomberg

6 Amanda CL:

förstår att du vill vänta, kramar
Jag blir rädd för att det ska hända och att du liksom inte är vid medvetande då?
kramar

Svar: Jag har tänkt/känt samma sak! Jag bor ju ensam och det har varit läskigt bara de gångerna jag varit vaken... Jag ska ringa min neurolog imorgon och så får vi ta det därifrån. :)
JÄTTEKRAM
Camilla Blomberg

7 Amanda CL:

hoppas det har gått bra <3
kramar

Svar: Tack, jag har haft ännu ett "anfall" och inväntar mer rapport från sjukhuset som ska höra av sig igen. Kramkram
Camilla Blomberg

Kommentera här: