För enkelt för att vara sant

När jag visade upp mitt nya stora gap för käkläkaren gjorde hon vågen med händerna! Jag kan idag gapa upp hela 35 mm – och det finns potential till större! Innan kunde jag knappt gapa 20 mm. Det normala är dock ca 50 mm. MEN jag börjar få visdomständer som kan sabotera mitt bett och också alltihop med käklederna. Det kan därför bli aktuellt längre fram att tillverka en ny bettskena eller helt enkelt operera bort visdomständerna. Men vi är inte riktigt där ännu.
 
Efter läkarbesöket i Gävle fick jag tid i Sandviken att spola ur örat från blod i hopp om att yrseln ska bli bättre. Nissen spolade igenom 3 ggr, och lite av det torkade blodet lossnade faktiskt, men det gick inte att få bort allt... Det kändes riktigt tråkigt! Jag fick prova en slags olje-spray i örat i hopp om att det ska mjukgöra och få bort allt blod också. Men det har inte heller hjälpt. Blodet sitter för dumt till. Jag är bara så besviken för jag trodde att yrseln skulle försvinna idag. Om nu blodet i örat är orsaken till att jag känner mig yr. Men det var kanske för enkelt för att det skulle vara sant. Det är ju mitt liv vi pratar om. Jag skulle bara vilja veta hur f*n jag kan blöda ur örat??
 
Jag ska träffa en fysioterapeut nästa vecka som kan försöka ”skaka” kristallerna i örat rätt eller på annat sätt hjälpa mig med balansen, det vill säga om det nu är DET som felar istället. Nissarna provar sig fram.
 
Jag ska fira den stora segern hos käkläkaren och den lilla segern att jag faktiskt känner mig liiiiite mindre yr idag när vakna. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Gävle Sjukhus, Sandviken, käkled, yrsel; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Anonym:

Jag önskar dig en riktigt god jul, Camilla. Hoppas av hela mitt hjärta att det nya året ger fler steg i rätt riktning. ( typ resultatet av operationen), det är du verkligen värd.
Kramar Eva

Svar: Önskar dig en stor och varm god-jul-kram!! :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: