Hardcore DJ

Wait for it... wait for it....
 
Jag har under veckan fått sms-bekräftelsen från klinisk neurofysiologi Gävle sjukhus (GSFYS). Jättesnart har jag i uppdrag att hålla mig vaken minst halva natten inför besöket. Ikväll kommer jag få "öva" på att hålla mig vaken. Det är så jag väljer att se på det i alla fall. Ju tröttare jag är inför undersökningen, desto "bättre" borde det ju vara. 

De här förberedelserna är bara för att jag ska göra en form av elektroencefalografi-undersökning (EEG-sömn). Det är hjärnans elektriska aktivitet som ska avläsas medan jag sover. Det är orsaken till mina tidigare "ryckningar" läkarna vill ta reda på. Det kommer bli en massa elektroder på huvudet, sova en stund och sedan lite blinkande lampor. För att "trigga" igång kramper eller liknande (se videon) gissar jag... Hur det här känns spelar ingen roll. Det ska ändå göras.

Kommentarer:

1 Anonym:

Det spelar visst roll hur det känns! Även om det ändå ska göras & även om man inte kan påverka utfallet genom att känna, så spelar det roll. Du spelar roll & dina känslor spelar roll! Så - hur känns det ❤️?

Svar: Precis så!! Jag är så glad att du reagera på det. För ja, det spelar roll! Men när en så många gånger möts med att det inte spelar roll, då försöker en intala sig att det är så. Tillslut slutar en berätta hur det känns. Därför är jag så glad att du kom att tänka på det och frågar. Jag vill bara säga att jag uppskattar det jättemycket.
För att svara på din fråga. Det känns fortfarande mest jobbigt allt runtomkring. Det här med att inte sova natten före och hur jag ska göra med jobbet. Det är lätt lägga frustrationen i det praktiska, märker jag. Själva undersökningen i sig känns okej. En aning pirrig ifall de faktiskt lyckas "trigga" ett anfall. Sen tänker jag på om jag verkligen kommer lyckas somna där och då på beställning. Men det går säkert bra. Jag får ha med gosegrisen så vad som än händer så är jag i alla fall inte ensam. För som vanligt är det nog det som känns tyngst. Ensamheten.

Tack för din kommentar och stor kram till dig <3
Camilla Blomberg

2 Caroline :

Klart det visst spelar roll hur du känner! ❤ undersökningen du ska göra har jag själv gjort många gånger. Man tror man inte ska kunna somna men om du lyckas sova mindre under natten så somnar du nog även där. Det gjorde jag trots att jag va hundra på att det inte skulle gå. Om du mot förmodan inte kan somna så görs undersökningen ändå. ❤ när de lyser med blinkande ljus fick jag även andas på olika sätt och ha tryckknappar i händerna. Du kommer fixa det galant. Lycka till❤ Men dina känslor räknas. Glöm aldrig det!

Svar: Tack Caroline för att du delar med dig av dina erfarenheter kring det här. För mig var det ju första gången och jag visste inte riktigt vad som väntade mig. Det kändes tryggt att läsa det du skrivit. :) Jättekram <3
Camilla Blomberg

Kommentera här: