Midsommarkalas!


Vilket midsommarkalas! I år igen. Det bjöds på minipizzor i massor, saft och obegränsat med mjukglass med all världens topping till. Det behövdes i den gassande solen! Jag fick prova på att göra mina egen sockervadd och baka min egen tårta också. Och ja, vi fick äta upp tårtan alldeles själva! Det är okej att gå helt crazy!

Jag tror aldrig att jag haft en riktig midsommarkrans i håret, så jag satte mig och lindade min egen. Jag fick förstås lite hjälp. Det är inte helt lätt. Vi hade värsta lyxen att få rosor och andra blommor en kanske inte vanligtvis hittar hemma i gräset någonstans.

Det blev lite lekar också! Det blev inte bara att dansa runt på ”skeppet”, akta oss för ”brinnande föremål” eller fäkta med ballongsvärd. Utan mer välkända sammarbetsövningar där vi exempelvis skulle ta oss från en ö till en annan med en ”bomb” (ballong) mellan oss. För varje avklarad övning fick vi en "skatt" (godis). Ni förstår säkert upplägget. Det var kul att både stor som liten kunde vara med.

Senare kom Jens Hult (från Idol 2013) och spelade lite sånger för oss. Han tillägna låten ”Ängsliga du” till oss dagen till ära och syftade till låttexten ”Även solen har fläckar, men lyser ändå…” Det var lite fint.

Resten av eftermiddagen satt jag och en av ledarna och bara prata, alldeles vid havet. Det blev ett sådant där förtroligt samtal där en kan skratta åt tuffa saker som varit men med ett allvar bakom det. Det var härligt!

Jag behövde det här. Jag behövde någon som krama om mig och sa ”vad roligt att se dig igen, Camilla”. Jag behövde någon som tog mig i handen och sa "kom vi provar binda en egen krans". Jag behövde långa djupa samtal med någon som förstår på riktigt. Jag behövde någon som kom fram och kollade hur jag mådde. Jag behövde få villkorslös trygghet. Jag behövde få känna ”så här ska det vara”.

Tack för att jag fick fira en tidig midsommar fylld med kärleksfull vänlighet!

 

Kommentarer:

1 Sara:

Så mysigt det låter :) Glad midsommar, Camilla! Kram

Svar: Tack detsamma Sara! 🌸🌸🌸
Camilla Blomberg

Kommentera här: