Stygnen är borta!

Jag fick själv ta bort plåstren eftersom käkkrirugen inte ville göra mig mer illa än vad han hade gjort under själva operationen. Han sa att det gjorde ont i honom att se mig ha ont. Om så bara ta bort två små plåster. Det känns faktiskt lite fint att en kirurg säger så. Stygnen (2 st dubbelstygn på varje sida) fick han förstås plocka bort men det kändes inte så mycket. Det sved lite bara. Sköterskan använde något medel efteråt för att få bort klisret och plåstrade om mig på nytt.  
 
Ingångshålen läker fint och jag kan redan, en vecka efter operation, gapa 25 mm! Under själva operationen kunde kirurgen, medan jag låg nersövd, bända upp munnen till hela 50 mm! Han berättade att de hade spolat bort inflammationen och tagit bort stelnad bindvävsmassa (artrosfibros). Precis det som varit i mitt knä tidigare. Kirurgen sa att det såg mer hoppfullt ut denna omgång av käkledsoperationen i alla fall. Det var inte lika illa som man först trott. Kanske börjar dubbelmedicinen fungera!? Jag är fortfarande svullen i käklederna och kan inte bita ihop ordenligt för att få i mig annat än soppa och gröt. Men det går åt rätt håll.   
 
Jag klarar mig på bara alvedon var 4:e timme nu. Men det är viktigt att jag fortsätter med smärtstillande för att kunna gapträna. Det är bättre ta mer smärtstillande och kunna träna än att låta bli medicin och inte kunna träna, för då kommer käklederna växa fast igen. 
 

Kommentarer:

1 Andreas:

Ser ut som en smärtsam stjärna, men får hoppas det blir en strålande stjärna i slutändan :) Fortsätt ta hand om dig!

Svar: Haha eller hur Andreas! Tycker också ingångshålen ser ut som en liten stjärna på varje sida! Eller tänker typ att instrumenten varit två skruvmejslar.
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Du tänker så positivt, det är kul att se!

Svar: Glada nyheter gör det lättare :D
Camilla Blomberg

Kommentera här: