Långtidsregistrering av EKG

Min smärta och mina sjukdomar är osynliga. Det betyder att jag kan vara så här sjuk - utan att det syns i ansiktet på mig. I verkligheten skaver och sticks linnet av nät (känner mig packeterad likt en ömtålig frukt) och jag har fått kliande utslag av plåstren som höll fast EKG-elektroderna. Men nu är långtidsregistreringen av EKG 48 h äntligen avklarad!!
 
Jag har varit plågsamt medveten om att jag har ett hjärta under de här 48 timmarna. Allt jag gjorde och eventuella obehagskänslor skulle skrivas ner i en slags dagbok. Det gick inte låta bli att känna efter överdrivet mycket. Det är svårt och bara ”vara som vanligt” när jag ska vara medveten om allt jag vanligtvis gör. Det var också svårt att låtsas som ingenting när jag hade elektroder kopplade på överkroppen och ett nätliknande linne som skavde på mig. Jag blev ständigt påmind om att hjärtat slog precis hela tiden.
 
Den lilla apparaten (som låg i den blåa påsen mitt på bröstet) blinkade med olika smileys-ansikten. En glad smiley känns ju bra, men den likgiltiga som dykt upp ibland känns ju mindre bra. Vad ska det ens betyda? Pixlarna som är på tok kanske.  

 
Det känns lite tufft att jag gått igenom ”allt” det här för (troligtvis) ingenting. De här elektroderna behöver jag ju ha på mig när jag svimmar för att se hur hjärtaktiviteten ser ut undertiden jag ”ligger nere”. Det har gått snart en månad sedan jag sist svimma. Det kan gå flera månader innan det händer igen. Det gör det jättejättesvårt att ”fånga in” eventuella rytmrubbningar med det här EKG-testet. Det kan förstås vara små fel från hjärtat, som jag normalt inte känner av i vardagen, som registreras.
 
Helt ärligt vet jag inte vad jag ska hoppas på. Just nu ska jag försöka glädjas åt att undersökningen är över och jag kan försöka ta hand om utslagen efter elektroderna.
 
 
• Kategori: KampenTaggar: EKG, EKG-elektroder, Hjärtat, långtidsregistering, svimma, undersökning; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Andreas:

Ja, det vet man ju hur det känns :/ Jag hoppas det gav godkända resultat för dig. Ta hand om dig

Svar: Jag ska inte lämna tillbaka apparaten förrän måndag och sen lär det väl dröja innan läkaren hunnit titta igenom svaren. Jag vet inte vad jag hoppas på för svar. Vill bara veta vad som är fel så det kanske går att förhindra. Ta hand om dig väl Andreas :)
Camilla Blomberg

2 countrypride.blogg.se:

Hoppas det ger lite mer klarhet så det inte varit helt "förgäves"! Styrkekram <3

Svar: Tack det hoppas jag med!! Jättekram 💕
Camilla Blomberg

3 Amanda CL:

nåt konstigt hände så vet inte om min kommentar ens skickades, så skriver den igen

har själv gjort det för några år sen och som du skriver man blir extremt medveten om sin egen kropp när man har den på sig

hoppas det kan ge några svar <3
kram

Svar: Hej Amanda! Nu kom meddelandet fram i alla fall. Tack för det! 😊

Eller hur! Skönt du förste precis vad jag menar. Jag blev nästan läskigt medveten. Kände varje hjärtslag typ. Ska dock bli ”kul” se om doktorn hör av sig och reagerar på hjärtfrekvensen när jag titta på skräckfilm, haha 😂🙈

Kraaaaam
Camilla Blomberg

Kommentera här: