Boklunch

Jag har tänkt länge att jag skulle vilja vara med i en bokcirkel. Det verkade helt enkelt trevligt, utifrån vad jag sett på tv. Få träffa nya människor och prata. Vi läser ju samma bok, men delar olika upplevelser som kan vara intressanta att ta del av. Jag kände i alla fall att jag skulle vilja prova om det här kunde vara något för mig. Läsa något jag kanske inte vanligtvis annars hade valt. Så idag provade jag för första gången att gå på en ”boklunch”.
 
Vi satt i en liten grupp på biblioteket, åt lunch, drack kaffe/te och diskuterade boken vi läst under den senaste månaden. Inför den här träffen hade jag lyssnat på ljudboken Tjockdrottningen av Moa Herngren. Vi diskutera de olika temana som vi tyckte lyftes fram i boken. Vi delade tankar och känslor kring: Jakten på lycka och status. Den till synes perfekta ytan. Bekräftelsebehov. Kärlek. Ensamhet. Ångestlindring. Och så vidare.
 
Jag fick frågan vilken del av boken som eventuellt ”hängde kvar” för mig efter att jag läst den. Det finns säkert flera (och bättre) delar när jag fått tänka på det ett tag. Men jag svarade, just för att det var det första jag kom att tänka på, att det var när en av karaktärerna skulle sövas och ”syrgasmasken” beskrevs smaka pizza. En av mina tidigare läkare sa EXAKT så till mig när jag var liten och skulle sövas. Läkaren sa säkert att det skulle smaka pizza som för att det skulle kännas mindre obehagligt att andas in luften i den. Men jag är lite besviken över att ingen av de 29 gånger jag blivit nedsövd har smakat pizza! 
 
Imorgon ska jag prova något annat! 
 

Kommentarer:

1 Linnéa Lundgren:

Åh det låter ändå kul med bokcirkel! 😃

Svar: Ja, det var trevligt få lita sällskap under lunchen och bara sitta och prata lite. :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: