Dansande ballerina

När jag jobbade på Socialtjänsten hade jag ibland danspauser på kontoret eller tog långa "svanhopp" i korridoren till skrivaren. Det var väl lite därför jag i avtackningspresent fick en kudde med en ballerinagris på. Så, kan ni gissa vad jag har gjort idag?!! ;) 
 
Ja, precis! Jag har börjat gå en balettkurs för att få dansa på riktigt! Idag har jag gjort piruetter och dansande hopp med lyft! När jag hoppade och blev lyft genom luften ropade jag ”wiii” och sedan landade jag på tå igen. Jag skrattade hela tiden. Jag var alldeles säkert ingen graciös ballerina så här första gången jag försökte dansa balett. Men det var kul att hoppa och snurra runt att jag bara inte kunde låta bli att låta ”wiii” varje gång jag fick ”flyga”.

Det börjar dock göra riktigt ont i mitt dåliga knä nu… Men jag hoppas att det är smärta som sitter i musklerna (en form av träningsvärk) och är bra i längden. Det blev några tuffa styrkeövningar som mitt vänstra ben inte riktigt är van vid. När jag hade inflammation och opererade knät gång efter gång blev mitt ben väldigt försvagat. Musklerna förtvinade (muskelatrofi) och jag tappade 6 cm runt låret. Jag kunde inte lyfta mitt ben med egen muskelkraft ens om jag låg ner. Det tog låååång tid innan musklerna började ”väckas till liv” för att klara av de mest vardagliga sakerna (ex. resa sig upp ur sängen utan att lyfta benet med handen). Nu under baletten har vi en övning där jag ska göra lyft med benet på ”stången” i stående position. Det är liksom en nivå högre än ”normal funktion” som jag försöker göra. Att jag överhuvudtaget lyckades genomföra övningen kändes stort. Men jag får kämpa hårt med vänsterbenet för att det ska hänga med. Men det är säkert något bra. Jag väljer att tro det i alla fall.

Nästa vecka fortsätter nästa träningspass! :) 

• Kategori: AktiviteterTaggar: Dansa, EDS, Gävle, Reumatism, Smärta, artrosfibros; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Anonym:

Vad kul det låter!
Lycka till
Kramar
Eva

Svar: Tack Eva! Det här är något heeeelt nytt för mig så det känns väldigt spännande och kul! 😀💃🏻
Kramar i massor!
Camilla Blomberg

2 Jenniey Love:

åh vad roligt att testa på något nytt. kramiz<3

Svar: Det var spännande och kul att prova på! :D Kramar!
Camilla Blomberg

3 Linnéa Lundgren:

Åh vad modigt att prova massa nytt 😎💪 hoppas du inte får jättemycket mer ont av det..

Svar: Jag har provat en massa olika träningsformer. Mycket som varit mer explosivt. Tänkte den här träningen kanske är bättre. Det visar sig! :) Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: