Neongul hink med varningstext

Jag har varit väldigt trött idag. Men det kändes som att mina gamla mediciner tog upp halva min garderob när jag öppnade den och jag vill inte ha något som likar ett apoteksförråd hemma, så jag rensade i alla fall bort allt gammalt. Men under min lilla promenad till Apoteket – medan jag kånkade med medicinpåsar och gula hinkar med varningstexter för innehåll av sprutor en kan sticka sig på – fick jag väldigt ont i mitt vänstra knä (det med tidigare artrosfibros i). Så ont att jag blev tvungen att sakta ner mina steg och anstränga mig för att inte grimasera.
 
Jag vet inte om det är minusgraderna utomhus reumatismen reagerar på. Men det känns inte bra att knä började ”bråka”. Det var inte ens en månad sedan jag fick en kortisoninjektion. Den sista i knä. Men vad värre är (tror jag), är att det inte var på samma ställa jag hade ont på som sist. Det är ett nytt ställe inne i knä. Jag är rädd för att ett litet fel kommer orsaka fler fel och som blir större om jag fortsätter gå runt med ett halvdåligt knä.
 
Inne på Apoteket lämnar jag över kassar och hinkar. Jag får tillbaka dubbelt så mycket kassar och fula neongula hinkar med varningstext (men nu tomma) som jag kan fylla med nya tabletter och sprutor allteftersom. 

Jag vet inte riktigt varför, men jag bara hatar den där neonhinken! Det känns som om jag går runt och bär på något radioaktivt och som borde hanteras med tjocka vantar för att ens få bära den. Jag hatar precis allt med den. Förmodligen för att den väcker jobbiga minnen och känslor om första gången jag fick en neongul hink med varningstext. Jag minns att jag vägrade bära med mig den hem. Det fick mina föräldrar göra. Men jag höll mig alltid minst tre steg bakom för att inte vara för nära. 

Jag överväger att köpa lite billiga klistermärken jag kan pimpa hinken med. Bara för att göra den mindre outhärdlig. 
 
Just nu mår mitt knä ganska bra här under värmefilten i alla fall. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, apoteket, behandling, medicin, sprutor; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 F:

Men vad har du dem till? Räcker ju med sån särskild plastpåse bara till tabletter, smärtplåster, injektionspennor och sprutor med avklippt spets! Är du säker på att du behöver dem?

Svar: Tycker också att den där plastpåsen som finns på apoteket borde duga! Min läkare har sagt att injektionspennorna (simponi) är okej att slängas på "vanligt" sätt, medan injektionspennorna för metotrexat endast får slängas i den gula hinken.... Det dryga är att hinken fylls efter typ 6 sprutor (apoteket i min stad har tydligen inte större hinkar på lager och därför fick jag tre stycken på en gång).
Camilla Blomberg

Kommentera här: