Över en natt

Det var för över en vecka sedan som jag vaknade upp av att käkleden kändes svullen och gjorde ont på ena sidan. Från den ena dagen till den andra kunde jag bara gapa hälften så mycket som innan. Jag kunde heller inte bita ihop helt och det blev i så fall snett. Det krånglar fortfarande. Men ibland känns det lite bättre, ibland sämre. 
 
Käkledsnissen sa att det förmodligen är musklerna som ”krampar” och gör att det blivit så här. Att musklerna liksom drar åt ett håll och då blir det snett och att omöjligt att gapa upp stort. Jag fick order om att fortsätta försöka gapträna med den stora ”jätteklädnypan” för att försöka få lederna mer rakt. Vi får hoppas det är tillräckligt. Annars är det kontakt med kirurgen igen som gäller och det har jag bara ingen lust med hur snäll och go nissen än är! Det var liksom slutet på november jag hade senaste operation. Det har bara gått tre månader. Medicinen skulle ju köpa mig längre än 6-12 månader!!
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, artrosfibros, inflammation, käkled, nissar; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Hanna:

Oh no!
Har dessutom haft lite samma känsla den senaste veckan med mina stackars käkleder. Vaknade med en spänd fiolsträng muskelmässigt inne i munnen för en vecka sedan (troligen en muskelkramp). På högra sidan som annars varit den lugna men tydligen bestämt sig att bli trotsbarn nu. Så har gått med muskelvärk och led- och öronvärk/svullnad de senaste dagarna, tur nog hade jag kontrolltid till bettfysiologen igår och har massagetid nästa vecka. Så ska se om det lossnar efter massagen (han jobbar med käkproblem, så jobbar in i munnen också), annars får jag nog köra en vecka med ibuprofen. Tycker det räcker med att ha konstant värk i ena leden, den andra kan hållas lugn och snäll ;)
Kirurgen var in en vända igår också men fick gå tillbaka till sin egen patient då jag meddelade att jag vill försöka klara mig utan artroskopi och ledsköljning ännu, är man envis så är man.
Det är nog en djungel dessa problem, tur att (iallafall mina) nissar är så underbara och vill att jag ska bli bättre trots att de heller inte riktigt vet vad som kan göra mig sämre eller bättre.

Kram Camilla! Hoppas dina käkleder lugnar ner sig!

Svar: Åh vad jobbigt för dig också! Låter jättetufft! Jag hoppas verkligen dina nissar slår sina kloka huvuden ihop och kan komma på en bra lösning. Jag har också testat massage inne i munnen. Inget jag tycker är jätteskönt men det får det kännas lite avslappnat. Jag tror dock det är just när jag slappnar av som min käkled glider snett... Jag får prata mer med mina nissar om en vecka skulle jag tro. Vi får se då vad de kan hitta på för att hjälpa, om det är möjligt. Jättekram på dig Hanna och hoppas det ordnar sig till det bättre med dina käkleder också! :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: