Tuff balett

Idag fick vi öva på katt- och svanhopp på träningen. Jag tyckte ”katthoppen” gick ganska bra. Eller, de var nog roligast. Såg roligast ut. Svanhoppen var lite svårare att få till. Jag känner mig dock inte så mjuk, graciös och vig som dansläraren när jag studsar runt och flänger med armarna. Men jag vore dum om jag trodde att jag skulle kunna det på en gång. Helst redan innan jag ens försökt. Speciellt med tanke på reumatismen och artrosfibrosen som gör mig stel. Jag får fortsätta öva och öva och öva. Huvudsaken är att det är roligt! Mitt mål 2018 är att bli smidigare i kroppen.
 
Under själva träningen idag så låste sig vänstra knät ett par gånger. Det knakade och knäppte också mycket när vi skulle böja oss ner på huk och upp igen. Mer än vanligt. Det hördes trots musiken. Och nej, det är oftast inte alls något pling-plong på piano under lektionerna. Idag dansade vi exempelvis till 60-talslåten House of the rising sun. Det kändes tufft.   
 

Kommentarer:

1 Sara :

Men så häftigt! Visste inte att du dansade balett :) Och den låten går ju inte av för hackor direkt! Älskar den <3

Svar: Ja Sara! 😀 Jag har nyss börjat dansa balett. Det var mitt tredje pass idag. Tänkte det skulle vara bra för att bibehålla/öka rörlighet och smidigheten i min stela kropp. Kram!!
Camilla Blomberg

2 Pauline:

Så kul med balett! jag har dansat det sen jag var 6 år. När jag var 12 år fick jag en bråsksjukdom och de sa att om jag inte hade dansat hade jag nog inte kunnat gå idag

Svar: Vad häftigt! Jag hoppas baletten kan göra lika stora underverk för mig som för dig! KRAM
Camilla Blomberg

Kommentera här: