Jag kan gå igen

Idag är det första dagen som jag kan gå obehindrat efter kortisonsprutan i knä. Okej, det känns fortfarande obehagligt. Men det är bara lite precis när jag sträcker ut benet. Det ser i alla fall helt normalt ut när jag går. Det svåra är att ta sig ner för branta trappor eller nerförsluttande backar. Det känns läskigt att gå nedför trappor eftersom jag inte vet om knä ska råka låsa sig, för då skulle jag nog lätt kunna ramla. Nerförsbackar gör bara lite ont men det känns inte som något större ”hot”. I värsta fall kan jag gå baklänges för att minska belastningen i knäna.
 
Det känns riktigt skönt att det vände och blev bättre. Jag vet att jag kanske ändå inte kommer komma undan ännu en ny operation inom en snar framtid. Det behöver förstås inte bli så. Inte om kortisonsprutan hjälper. Men det faktum att det är sååå nära för ortopeden att ta fram kniven igen, det gör mig lite skrajsen. Just grejen att det aldrig får bli helt bra. Det känns som om jag allt för ofta är där på gränsen mellan ganska okej och katastrof. Det går liksom inte pusta ut. Men det viktiga har blivit att försöka fylla de ganska okej-stunderna med bra saker. Det är himla tråkigt att bara sitta still och vänta på nästa ingrepp. Men det är svårt. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Knä, Reumatism, kortisonspruta, operation, ortoped; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Sara:

Hoppas verkligen du slipper undan ännu ett ingrepp - om än för ett litet tag iallafall! Håller tummarna för att kortisonet hjälper tillräckligt <3

Själv nådde jag det oundvikliga i veckan - nu blir det knäoperation iallafall. Jag som avböjde för ett antal år sedan, men nu har jag inget val längre. Knät håller inte längre.. Så den 26 februari är det dags.

Stor kämpekram till dig!

Svar: Hej Sara 💖 Det låter tufft för dig. Och jag känner verkligen med dig. Jag hoppas så innerligt att det blir att kännas bättre efteråt. Jag kommer tänka på dig lite extra då och hålla tummarna. Hoppas du vill berätta hur allt gått sen om du vill.

Häng i tjejen! Bamsekram 💖
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Så skönt att höra att det går bättre,
Kram Eva

Svar: Jättekramar 💖
Camilla Blomberg

3 Andreas:

Underbart att höra. Ta det bara varligt så inte det blir farligt igen. Gud nej, Jag tror jag rimmar så jag svimmar. Nej usch , förlåt, det är Fredag ;) Ha en trevlig helg efter bästa förmåga.

Svar: Du verkar ha en skön fredagsfeeling, Andreas. :) Trevlig helg!
Camilla Blomberg

Kommentera här: