Prova på campinglivet

Jag har campat mycket med familjen när jag var liten och på flera olika platser. För mig spelade det egentligen ingen roll vart vi åkte, bara det fanns en badplats. Därför åkte vi mestadels under sommaren. Som barn med reumatism mådde jag bättre i knäna när det var varmt i luften. I vattnet fick jag dessutom känna mig viktlös och smidig. Här finns flera olika fina campingar att välja bland som kanske kan passa dig. Frågan du får ställa dig själv är: vad vill jag uppleva? Det finns möjlighet att campa oavsett årstid.
 
Jag skulle kunna tänka mig att campa till sommaren. Det vore kul att hyra en stuga tillsammans med kompisarna. Kanske ta ett nattdopp när solen gått ner. Jag tror att det skulle kunna bli ett roligt äventyr att minnas för livet!
 
Det är dock himla mysigt med att slå upp ett enkelt tält. Men jag har tyvärr de senaste åren varit lite rädd för att tälta. Inte för björnar eller så. Utan rädd för att sova på hårt underlag och att det ska upplevas kallt. Jag är rädd för att få jätteont i lederna och då inte orka med nästa morgons äventyr. Jag vet att det inte direkt skrämde mig som barn. Då bara hoppade jag från hopptornen gång efter gång utan att tänka på konsekvenserna. Precis som vilket friskt barn som helst. Bara total lycka i stunden. Men det slutade också tyvärr med att jag ofta blev sittande på en filt när benen inte längre bar. Fast spela kort på en filt utomhus kan förstås också bli ett fint inslag när en lever campinglivet...
 
Sen finns det ju fler möjligheter att campa på än i tält och uppleva nöjesparker. Exempelvis låg jag och storasyster i baksätet på mamma och pappas kombibil när det var lite kyligt ute. Vi lyssnade på ljudbok med Harry Potter medan regnet smattrade på bilrutorna. Det var riktigt stämningsfullt.
 
Inlägget är skrivet i samarbete med swecamp. 
 

Kommentera här: