Att hantera sommaren

Sedan jag skrev sist har jag varit jättetrött och haft jätteont. Fingrarna har varit uppsvällda som små korvar och jag har inte kunnat knyta nävarna. Benen har gjort ont och varit kraftlösa. Men det har fungerat helt okej att flyta runt på någon badleksak i vattnet för att göra det bästa av situationen. Ibland har det dock krävts någon Alvedon och en tupplur på stranden innan jag ens orkat kliva upp. Men NU börjar det äntligen kännas bra!
 
Jag tror att det är ända sedan jag var 15 år som sommaren till stor del har kommit till att handla om att försöka ”överleva” den. Jag tänker på att jag då cyklade 30 mil i veckan för att på något vis få utlopp för allt jag tänkte och kände, som en slags strategi. Det är egentligen ingen skillnad då och nu. Jag cyklar knappt alls, men jag försöker hitta andra sätt. Det är både bra och mindre bra alterantiv. Att skriva här är ett sätt. 
 
Jag har haft flera fina stunder och dagar i sommar - och fler väntas. Men jag kan ändå inte hjälpa att jag kryssar för varje dag som gått i kalendern. För att jag ska se att snart – snart – kommer en stunds trygghet. Av den sorten jag längtat och saknat. Den stunden ger sedan kraften till allt annat som kommer. Men den hållpunkten ligger framme i höst. Hela sommaren blir därför en transportsträcka jag på egen hand ska försöka ”klara av” för att nå fram. Det är svårt med ett "här och nu"-tänk eftersom jag inte vill vara här just nu. Inte mer än korta stunder i alla fall, om ni hänger med. 
 
Jag kan känna att tiden efter sommaren ibland är lättare att hantera eftersom dagarna flyter på ändå. Under sommaren måste jag få saker att hända. Jag är inte dålig på det. Men ibland är det skönt att bara kunna låta dagarna gå och bara ”vara” eftersom det ändå går på rutin. När det är mycket som brottas i huvudet, då kan det kännas lite skönt med vardag. Vardagen kan bli som en liten paus från allt det andra jag brottas mot/med och det blir mindre svårt att försöka ”överleva”. Jag vet vad jag ska göra och jag bara gör det och så går dagarna utan att jag behöver tänka så mycket. Men sommaren kan snabbt bli tom hur mycket man än planerar in saker. Eller tom är kanske fel ord att beskriva det som. Det är bara det att det finns mer tid att tänka och känna. Ibland vill jag göra allt för att slippa just det. Plus att det som vanligtvis ger mig krafter också har semester och lov under sommaren. Då blir det svårt att "tanka" om det börjar kännas tungt efter halva sommaren. 
 
Jag vet inte om det här låter klokt. Men det jag vill komma fram till är att jag hanterar även denna sommar. Kanske klarar jag av den bättre nu. Jag tror det. Men känslan är ju fakttiskt ändå kvar! Känslan av att det är en tid som ska behöva ”hanteras” och typ ”övervinnas” istället för att ge återhämtning och krafter… 
 
• Kategori: KampenTaggar: Bada, Smärta, alvedon, inflammation, trygghet, trötthet, överansträngd, överlevnadsstrategi; • Kommentarer (0)

Kommentera här: