Allt såg bra ut

Nu har jag fått svar på alla de tester och undersökningar - EEG, EKG och blodprover - de gjorde efter att jag svimmade. Allt var helt normalt. Allt såg bra ut. Jag hade förstås liiiite lågt blodvärde och, vad jag förstod det som, enstaka mängd extraslag på hjärtat. Men det är helot ofarligt och inget som borde orsakat svimning. Alltså kan vi egentligen bara konstatera att inget syns när jag inte svimmar. Däremot vet vi inte vad som händer när jag svimmar. För att kunna ta reda på det behöver undersökningarna göras samtidigt som jag svimmar. Men det är ungefär lika svårt att pricka ”rätt undersökning i rätt tid” som att försöka klyva en atom. Just nu får jag bara avvakta och se om jag svimmar igen. 

Det känns både bra och dåligt att proverna såg bra ut. Först bra. Bra för att de inte upptäckte något allvarligt fel. Sen dåligt. Dåligt för att jag fortfarande inte vet orsaken till att jag svimmar någon enstaka gång per år. 
 
Jag berättade om det här för er. En kvävande tystnad uppstod. Den ena lämnade samtalet. Den andra satt tyst kvar, men försökte byta samtalsämne. De var aldrig försvunna, men aldrig deltagande. Jag skämdes för att jag, eller det jag gick igenom, inte var viktigt nog för dem. Inte den här gången heller. Men det är inte jag som borde skämmas. Jag vet det nu. Rent intellektuellt. Men ändå är det så svårt att ta in det rent känslomässigt.
 
Jag är såå tacksam som fick dela en pizza med någon som bryr sig och fira den "goda delen" av resultaten idag. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EEG, EKG, Ensamhetskänslor, Reumatism, svimma; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Fortsätt berätta. Så småningom kommer du att märka att din inställning har förändrats så att det du idag bara "vet intellektuellt" har införlivats med hela dig och är din sanning. Jag vet det av egen erfarenhet.
Varma kramar
Eva

Svar: Jag tror du har helt rätt Eva. En dag kommer jag inte bara säga det, jag kommer känna det.
Stora kramar!
Camilla Blomberg

2 Hannas krypin:

Förstår precis den kluvna känslan. Man vill ju gärna veta orsaken till saker och ting. Då är det lättare att förhålla sig till det hela. Sorligt att läsa om de här personerna som inte lyssnar. Kram <3

Svar: Precis så är det Hanna! Jag hade önskat få något slags svar i alla fall. Men så blev det inte riktigt. Kramar i massor!
Camilla Blomberg

Kommentera här: