Helt ovetandes

Jag har väntat länge på provsvaren från de undersökningar jag fått göra för att hitta en förklaring till mina svimningsepisoder. Det är inte roligt att gå runt med ovisshet. Men jag har inte oroat mig speciellt mycket för att testerna ska vara dåliga. Testa måste ju göras undertiden jag svimmar. Så egentligen visste jag att alla prover är helt meningslösa och kommer vara normala, så länge jag inte faller ihop under ett test. Och det har jag ju inte gjort… Så det borde i alla fall inte visa något. Men jag vill att det ska visa något!
 
Jag vill att det ska visa något för att få ett svar på vad som händer. Jag vill veta för att kunna ha en chans att undvika (om det går) att jag svimmar igen. Just nu går jag ju runt helt ovetandes om jag kommer svimma ikväll, om en månad eller aldrig igen!?! Jag har försökt utmanat och pressat kroppen för att se om något ”händer”. Det går förstås diskutera hur förnuftigt det är… 
 
Jag ringde till sjukhuset idag i hopp om att få besked. De besked jag kunde få idag är att blodprovet för ämnesomsättningen såg bra ut. Jag fick veta att sammanfattningen (vad de ingående detaljerna visar har jag ingen aning om) av EKG-testet såg bra ut. Svaret på sömn-EEG har ännu inte kommit. Jag hoppas få mer svar av läkaren nästa vecka.
 
Så om allt nu visar sig se bra ut: vad händer sen? Vill jag genomgå fler tester? 
Att inte veta gör det svårt att veta hur jag ska förhålla mig till det här som händer. Jag antar att det allra bästa är att leva vidare och låtsas som om jag aldrig mer kommer svimma. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EEG, EKG, Reumatism, besked, epilepsi, provsvar, svimma, undersökning; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Fanny:

Hade du ä en Eds? Jag tänker på dysautonomi o POTS? Jag har d förstnämnda.

Svar: Ja, jag har ju även EDS. Jag har bara hört talas om de diagnoser du nämner och är inte så insatt i det. Kanske är relevant att kika närmare på... Som jag förstått handlar det dock om svårighet att reglera blodtryck när man ex. reser sig upp? Jag kan ha fattat det helt fel. Men det som inte går ihop för mig är att jag kan svimma sittande och känner av symtomen redan när jag ligger ned. Alltså är det inte bara för att jag ”reser mig för snabbt”.
Hur är det för dig Fanny, om jag får fråga och du behöver inte känna dig pressad att svara om du inte vill. Men jag börja fundera lite på det här nu. Svimmar du ibland? Hur ”går det till” och fungerar för dig?
Kram!
Camilla Blomberg

2 Jennifer:

Jag hade svimningsepisoder under min graviditet. Kunde svimma i princip liggande. Behövde inte alls vara relaterat till att jag stod upp. För min del visade det sig efter, tyvärr, ganska lång tid att jag hade stor brist på b12, folat och järn. Fick en del injektioner och tabletter för att få ordning på värdena och då blev det bättre.

Men det känns som att dom redan borde ha kollat sådana "simpla" orsaker?

Svar: Tack för att du berättar och delar med dig Jennifer. Det känns värdefullt. Jag har lågt blodvärde och tagit tabletter tidigare för järn och b12. Men det är inga extremt låga värden som borde orsaka svimningarna enligt läkarna. Fast jag vet att jag fick prova de medicinerna ”ifall att” det ändå skulle hjälpa lite någon gång när jag hade svimmat. Dock går det så långt mellan gångerna jag svimmar att det är svårt att se något mönster. Just nu tar jag inga mediciner för det.
Camilla Blomberg

Kommentera här: