Helt vanlig veckodag

Oavsett vad ni gör idag - om ni tänkt dansa runt en midsommarstång i glada vänners lag eller om ni gör som jag, sover i soffan framför en film - så hoppas jag ni gör det som får er att må bra. 

Jag vet att högtider kan vara tuffa av flera olika anledningar. Oavsett om en är frisk eller sjuk. Det finns ofta en förväntan en "ska" leva upp till. Det är lätt att känna det kravet eller pressen. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra hur otacksam jag är om jag inte tar den här dagen (eller andra högtider för den delen) på största allvar och går "all in". Det är svårt att inte känna skuld om firandet inte är "tillräckligt" storslaget. Men varför ska jag göra det för att några andra tycker det? Jag vill inte göra det idag. Jag bestämmer själv vad jag vill göra av min dag. Tänk på det ni också. Det är egentligen bara en helt vanlig veckodag, precis som alla andra. Dansa runt stången om ni vill. Mys om ni vill det. Gör vad ni vill. Jag lovar att det är helt okej att tänka så. 

Så här ser min dag ut än så länge. Det kanske ändras om en stund. Hur ser er dag ut?

(null)
• Kategori: KampenTaggar: Film, högtid, krav, midsommar, midsommar, okej, press, reumatism, trötthet; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Oavsett hur du har tillbringat dagen önskar jag dig en skön (mid)sommar..
Många kramar
Eva

Svar: Tack så mycket Eva! Jag önskar dig detsamma! 🌸🌸🌸
Camilla Blomberg

2 Tisa:

Det är så sant det du skriver. Dessa krav på att allt ska vara så jävla bra och att man är konstig om man bara vill vara. Jag var själv hela dagen och det var så skönt att kunna göra som jag ville. På kvällen kom två vänner, för jag skulle ju inte "behöva vara själv på självaste midsommar". Visst det var jättetrevligt att träffa dom och vi hade det mysigt. Men ja, du förstår grejen. Jag hade lika gärna kunnat sätta mig i soffan framför tv:n och smaskat godis. Dagen efter frågade många vad jag hade haft för mig på midsommar och idag kommer jag garanterat att få samma frågor. Jadu, märkligt det där! kram

Svar: Ja, men eller hur! Visst är det så som du skriver. Det känns ju nästan sjukt att behöva "tvinga" sig att göra något man inte egentligen vill bara för att man "ska" göra något på en speciell dag. Midsommar med filmmaraton är ju inte alls tokigt. Det är inte mer rätt eller fel än att dansa runt stången egentligen. Det är kanske inte alltid så lätt att tänka så. Men bra att bli påmind ibland. Tack för dina fina ord och jättemånga kramar! :)
Camilla Blomberg

Kommentera här: