Jag valde att ta striden

I våras ansökte jag om att få åka på ett läger till sommaren. Det var en stödorganisation som anordna det. Jag skrev ett ärligt brev om mig själv, mina erfarenheter och mitt mående. Föreningen skulle sedan göra ett urval där de som skrivit "bäst brev", alltså som passar lägrets ändamål, skulle få följa med.
 
När ansökningsförfarande var slut, då hittar jag stora delar av mitt personliga brev publicerat på Instagram (+ använt som föreläsningsmaterial för skola, sjukvård m.m.) - utan mitt medgivande! Min text, mitt personliga brev som ju innehåller känslig information, var tydligen så bra att de använde det som för att marknadsföra sig själva och representera den målgrupp de riktar sig emot och som visar på hjärtat i verksamheten. Istället blev det att kännas som ett stort hyckleri att de bara snodde och använde mina texter som influencers. Jag fick INTE en plats att följa med på lägret. De åkte utan mig. 
 
Alla kan vi göra misstag. Men jag känner mig skitbesviken över att de faktiskt tyckte att det jag skrev var bra, att just sådana unga vuxna som mig är vad de vill ska få stödet, men ändå inte lät mig följa med på lägret. Inte ens så att jag fick en plats som "plåster på såret" när de blivit medvetna om vad de gjort fel. Inte för att jag vet om jag skulle vilja följt med längre, men ändå. Självklart känns det som om de utnyttjade mig. De tog vad de ville ha och övergav mig. Kvar stod jag ensam att brottas med konsekvenserna för deras handlande (det blir ju förödande om "fel" läser). De svek mig när jag sökte efter stöd. Det är den känslan som väcks i mig.
 
Men det är egentligen inte bara en känsla. Det här är fel. Jag rådgjorde med jurist och advokat i ärendet. Föreningen har bett om ursäkt. Men skadan som skett har ju redan skett. Så jag skrev ihop, på mitt allra bästa myndighetsspråk jag kan, och skickade ett anspråk om skadestånd.  
 
Nu i veckan har pengarna (äntligen) landat på mitt konto! 
 
JAG VANN!! 
 

Nu ska jag försöka komma på något riktigt bra att göra för summan! 

• Kategori: KampenTaggar: fightas, orättvist, vinnare; • Kommentarer (4)

Kommentarer:

1 Lae Lagerquist:

Jaaaaa!!! Äntligen lite upprättelse! Jag kommer ihåg din frustration....Go, Camilla! GO!!

Svar: Känns bra att slaget är vunnet! Nu har jag chash att åka på egen tripp till något trevligt ställe. :)
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Näe! Vilken organisation var det??????
Unga reumatiker?????

Svar: Det jag kan säga är att det INTE var Unga Reumatiker.
Camilla Blomberg

3 Nathalie:

GRATTIS!! Så jäkla bra att du tog striden! Vidrigt gjort av dem!

Svar: Tack Nathalie! Det känns himla bra att jag orkade ta den och att det var värt det i slutändan. :)
Camilla Blomberg

4 Anonym:

Bra gjort!
Eva

Svar: Tack Eva! Kram
Camilla Blomberg

Kommentera här: