Häng med vid operation hjärtmonitor

Titta på vloggen nedaför för att hänga med och se hur det gick till på sjukhuset när nissarna opererade in hjärtmonitorn. Det har nu gått drygt två veckor sedan insättning av loop-recordern för att utreda vidare vad som kan tänkas hända när jag svimmar (vilket är sällan, men samtidigt för ofta). Jag känner inte av ”stickan”. Det gör inte ont, utan känns bara lite märkligt med en hård sak under huden. Den märks bara om jag petar på den, alltså.
 
Jag börjar bli bättre på att komma ihåg att ta med telefonen överallt och att aldrig stänga ner appen. Det står i appen myMerlin att det är max 1,5 meters avstånd som gäller när jag sover. Men maxavstånd gäller, åtminstone i mitt fall, dygnets alla timmar. Det är förstås inte hela världen om jag skulle glömma telefonen kortare stunder. Men chansen att fånga upp något på monitorn ökar ju om telefon är med hela tiden och beredd att ”fånga” något tänkt hjärtfel. Monitorn har ett visst eget minne, men det är telefon som skickar registreringen vidare till sjukhuset om det är något som (inte) händer.
 
En annan sak jag vill berätta är att hur tufft det än kändes inför operation, så väl på operationsdagen var jag lugn. Jag går som in i fightermode. Det är på både gott och ont som jag blivit luttrad på sjukhuset.
 
 

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Tack för en jättefin och vansinnigt informativ film. You are a star!!
Kram från Elisabeth

Svar: Tack!! Det blev kanske mycket information. 😁 Men det är för att jag tyckte att det saknades när jag skulle göra ingreppet. Jag fick bara besked om det och sen, bara dagar innan ingreppet, fick jag papper om hur det skulle gå till. Resten fick jag lära mig allteftersom på sjukhuset sen. Nu finns informationen där ute ifall fler behöver genomgå samma ingrepp och är nyfiken. En del vill kanske inte veta så mycket. Men jag är en sån person som vill veta ALLT, så mycket som möjligt! 😉 Kramar ❤️
Camilla Blomberg

Kommentera här: