Spruta med bedövning


Jag har ungefär 2–3 smärtgenombrott i månaden. Så har det snart sett ut i ett halvår. Igår kom det smygande igen. Sen blev det succesivt värre. Alvedon och morfin fick det att lätta till en början, tills det inte längre hjälpte. Det blev mycket värre. Den sömn jag fick, blev någon gång på morgonen som varade i sekunder. Och då hade jag inte tid att sova för att jag behövde ringa till sjukhuset och åka in.

Jag fick träffa en jourhavande kirurg som spruta in bedövning i käkleden för att bryta smärttoppen. Bara för att det är bedövning, så var det inte ett smärtfritt ingrepp. Det spände mycket i leden. Men kirurgen var så försiktig det gick och sköterskan tog min hand när jag andades igenom proceduren. Jag fick ligga kvar och vila och invänta effekt innan jag kunde åka hem.

Sprutan är ingen behandling som gör att det blir bättre. Men bedövningen gör att det känns bättre. Redan på bussen hem kunde jag slumra till. Med alvedon och morfin har jag kunnat sova en längre tupplur hemma också. Den största effekten av sprutan borde vara i 15 timmar. Därefter sprids bedövningen ut lite i taget. Jag borde ”överleva” på det genom de här smärt-dagarna. 

Självklart är jag less på all smärta. Men idag känner jag mig mest less på att hela dagen försvann innan den ens hann börja.

Kommentarer:

1 Anonym:

Tänker på dig. Styrkekramar från Annika Eriksson i Boden.❤❤

Svar: Vad fint av dig. Kramar i massor!
Camilla Blomberg

2 Andreas:

I denna tidsålder så tycker man att dom kunnat uppfinna (fick vänta där några sekunder för att hitta det svenska ordet i skallen istället för invent 🙄)ett sätt att stänga av smärt impulserna och eller smärt nerverna så man slapp dessa kortison, morfin sprutor. Finns det nå värre ljud än det där knastrandet när nålen går in och rör om. Fy vad du är modig 💐

Svar: Jag älskar nervblockader som jag fått i samband med några av mina knäoperationer. Då stänger man av smärtsignalerna till just det benet. Så den uppfinning du söker finns. Men jag skulle förstås haft en liknande lösning till käken. Jag ogillar när gummihandskarna kramar om sprutan. Det knarrar. Rysningar...
Camilla Blomberg

3 Elisabeth:

Jag förstår verkligen att du är frustrerad. Men idag sjunger jag "Sov du lilla videung" för dig. ...än så är det vinter ...Ibland måste man sova ordentligt för att få kraften att spritta till senare.
Stor inbäddad kram från Elisabeth.

Svar: Jag spelade upp låten på youtube för att försöka sova här om natten. Det blev lite mer på riktigt då. Jag somna inte. Men det är en fin sång. Kramar!
Camilla Blomberg

4 Linn:

Kramar om!

Svar: Jättekramar!
Camilla Blomberg

5 Anonym:

Jag håller tummarna för att du ska vara smärtfri ett tag nu, så du kan vila lite.
Jättekram
Eva

Svar: Det blev två tuffa dagar till efter söndagen. Men nu är det bättre igen. Stora kramen!
Camilla Blomberg

Kommentera här: