Nolldag

Idag har det varit en nolldag. En dag då jag mest bara legat inne och tittat på film efter film för att jag känt mig hängig och haft ont. Men jag har försökt återhämta mig och samla krafter så mycket som möjligt inför sommarlägret med Unga Reumatiker. Jag hoppas att jag får vara pigg och må bra under hela veckan. Jag vet att det kommer vara andra barn och ungdomar som har ont och så, men det är aldrig roligt att må dåligt.
Fast jag inte mår så bra idag så ser jag verkligen fram emot att få åka. Att få sola och bada, träffa nya vänner, gå på Grönalund, sova i stuga och allt man nu kan tänkas hitta på tillsammans på ett sommarläger! Det ska bli jättekul!! :)
 
• Kategori: KvalitetstidTaggar: 2012, Grönalund, Sommarläger, Summer Camp, Unga Reumatiker, barn, läger, tillsammans, ungdomar, vecka, vänner; • Kommentarer (1)

Min vanliga otur

När min inflammation i handen försvann dök revbensinflammationen upp. När den gick över fick jag inflammation på båda benens baksida lår. Jag blev jättesvullen, öm, röd och varm. Det tog några dagar innan det blev bra. Jag fick sen en liten inflammation ovanpå axeln. Nu har axeln blivit bra men käkleden krånglar extra mycket idag. Precis när man börjat känna sig glad över att ingreppet blivit uppskjutet så börjar käkleden bli sämre. Det var ju inte så bra. Och fast jag sovit varje natt med mina specialskenor och stödsaker för käkleden i flera år(?) så går det åt fel håll. Jag kunde knappt tugga i mig min frukost i morse. Ännu svårare var det att få in skeden i munnen då jag inte kunde gapa så stort.
Förstår ni min frustration och trötthet? Frågan är ju vad inflammationen sätter sig nästa gång. Jag har redan känningar i ett annat revben nu… Det är nog med dem inflammationerna och smärtan i övriga delar av kroppen. Jag förstår inte hur snabbt inflammationerna sprids runt i kroppen för att orsaka smärta. Minsta ansträngning och jag blir röd, varm, svullen och inflammerad. Ändå ska jag försöka bygga upp muskler så att kroppen tål mer, så att det inte ska bli så här. Men det är riktigt svårt att veta vart gränsen går när en inflammation uppstår så lätt.  
 

Bilden till vänster är min specialmugg som jag kan dricka ur för att få i mig näring när käkleden gör ont. Bilden till höger är min axel som har en liten ”bulle” av svullnad.

 

Kriget i kroppen fortsätter men jag ska kriga tillbaka!

 
 
 
 
• Kategori: KampenTaggar: axel inflammation, baksida lår, bettskena, frustration, hand inflammation, inflammation, krig, kroppen, käkleden, käkledsstöd, röd, specialmugg, svullen, trötthet, varm, öm; • Kommentarer (1)

Semesterledig kirurg

Jag fick inget rakt besked om hur man ska göra. Min käkkirurg var fortfarande på semester så jag får helt enkelt vänta tills hon kommer tillbaka. Det är då först jag kan få reda på vad man tänker göra åt min käkled…
Jag känner mig lite besviken. Det gör ont i käkleden. Det gör extra ont att gapa, tugga och ligga på den sidan med huvudet på kudden. Jag vill bli bra NU! Men samtidigt är det skönt att sprutan inte blev av. För nu kan jag passa på att göra vad jag vill och hitta på något roligt. Snart ska jag ju på läger!