”Camilla, ge inte upp nu, ge inte upp!”

Tänk er. Jag fightas i en fyrkantig ring med tre motståndare samtidigt. Det är trippelmatch. Fullkomligt orimliga förutsättningar. Oddsen är emot mig. Men jag ska spöa dem! Det måste jag.

 

Imorgon får jag provsvar ifrån operationen. Att något är fel vet vi redan. Men vad som är fel är frågan. Kanske kommer jag kunna bli bättre snabbt, eller inte. Det kommer bli en stor omställning mentalt oavsett resultat. Jag vågar inte hoppas för mycket, men samtidigt är jag i extas. Det låter kanske dumt att hoppas det är en borreliainfektion. Men då vet jag vad det är och jag kan hoppas på att behandlingen hjälper. Att jag får må lite bättre. Jag fick inte vara för hoppfull men det här är mitt största hopp. Har jag en okänd infektion kan det bli svårt att hitta behandling…

 

Jag har en mix av känslor inför beskedet. Jag hoppas samtidigt som jag försöker låta bli utifall att jag blir besviken. Men det är svårt. Tufft och omöjligt att inte tänka ”tänk om”. Jag skulle kunna skriva hur länge som helst hur jag väntar spänt och är hoppfull på samma gång. Men jag skulle inte komma fram till hur jag känner. Det är lika bra att låta bli. 

 

Imorgon har jag svaren. 

• Kategori: KampenTaggar: Infektion, borreliainfektion, en Camilla ger sig aldrig, men Camilla, vi ger oss inte!, mental, operation, provsvar, trippelmatch; • Kommentarer (3)

Stygnen borttagna!!

Ikväll har det gått 14dagar sen operationen. Så idag åkte jag in till sjukhuset för att ta bort stygnen. Jag satt och läste Pelle Svanslös en kort stund i väntrummet innan jag blev uppropad.
Inne i undersökningsrummet började sjuksköterskan med att dra loss plåstren och tog sedan fram en slags kniv och en pincett. Sen skar hon helt enkelt bort änden på tråden och drog bort stygnen. En efter en. Tre blå korsstygn. Det kändes knappt. När hon började tvätta rent såren sved det lite och det största(kamerahålet) åkte upp. Men det tejpade hon över, och de två andra såren, med ”steri-strips” för att dra ihop huden så att det läker ihop och ärren blir minimaliskt små. Tyvärr tog det inte mer än ett par minuterar innan jag blev tvungen att komplettera med större plåster utanpå. Men det har gått jättebra och det ser fint ut!

Efter det besöket åkte jag hissen upp till där operation ägde rum. Jag lämnade tillbaka landstingets kläder som jag fick med mig hem efter operationen och tackade för lånet. Jag hade inte behövt lämna tillbaka kläderna, men de blev väldigt glada av att jag kom. Kul!
 
 
• Kategori: Kampen, Operationer; • Taggar: Knä, kläder, kniven, landstinget, läka, operation, plåster, sjuksköterska, steri-strips, stygn, sår; • Kommentarer (1)

Det GÅR.

Jag fryser till och från hela dagarna och det går tungt att släpa sig fram på benen. Men det GÅR. Fast jag blir omkörd av tanter och gubbar med rullatorer…  

 

Idag ville jag ta sovmorgon och försöka sova ikapp timmarna jag missat på grund av smärtan. Men förnuftet segrade(trodde jag) och jag valde att åka in på engelskan eftersom det var min enda lektion idag. Jag har missat så mycket eftersom jag inte kunnat gå på någon lektion i år med alla mina inflammationer, febern och operationen. Det mesta har jag kunnat plugga på hemifrån, men nu behöver jag fler uppgifter. Jag lämnade kryckorna hemma och haltade till klassrummet. Där förvandlades min envishet till ren frustration, eftersom ingen kom. Ingen hade lämnat något meddelande. Då var det bara att åka hem igen!

 

Nu känns det lite bättre. En sjuksköterska ringde och fixade en tid för att ta bort stygnen redan imorgon. Det ska bli skönt! Det har då gått två veckor sen operationen. Egentligen ska stygnen sitta kvar lite längre eftersom läkarna säger att det är som att sy i smör med min dåliga bindväv och att jag läker dåligt. Men det ska nog gå bra ändå. De får tejpa lite extra bara.

 

Som vi alla väntat på: fredag får jag äntligen provsvar av läkaren!!

 

  

 

• Kategori: Kampen, Studier; • Taggar: engelska B, frustration, frysa, klassrum, läkare, provsvar, sjuksköterska, stygn, sy; • Kommentarer (1)