May the force be with me

Den här gången tog droppet på mina krafter. Jag är tröttare än tröttast. Men det känns bra att jag kan känna att jag fått i mig medicinen, om man nu ska se det som en fördel. Jag mår inte bättre men medicinen krigar väl för fullt i kroppen och då är det kanske inte så konstigt om jag mår dåligt. Vem vet om jag snart kommer må lite bättre när det värsta kriget lugnat ner sig? Vi får hoppas på det!

 

Jag har legat och vilat/sovit nästan hela gårdagen och idag. Med undantag för en timmes påskfirande igår och en halvtimme ute i solen(luvan på för att skydda käklederna) idag medan jag läste i skolböckerna. Men ändå är jag så slut i kroppen. Jag sover middag i någon timme och vaknar upp mindre blek, snarare varm och röd, men jag blir inte mindre trött. Jag orkar knappt svara på tilltal när mamma eller pappa kollar läget med mig. Jag ”kommer igång” först mot kvällen och orkar titta på film en stund. Men efter en timme in i filmen så får jag kämpa för att hålla ögonen öppna. Att sitta vid datorn fungerar en stund. Men jag har inte orkat skriva något förrän nu. Jag är bara så trött på att vara trött! 

 

Det är svårt att sova när käklederna gör så ont att jag inte kan ligga med huvudet mot kudden mer än en liten stund. Eller när vänstra benet inte går att räta ut. Eller när högra foten dunkar av smärta och när ryggen gör för ont att ligga på. Och det är svårt när bröstbenet ömmar vid varje andetag. Det är inte konstigt att jag är trött. Men hur länge ska det vara så här? Jag behöver kraft! 

 

Skulle man kunna få rekrytera någon som kunde kriga åt mig en stund, så att jag kan få känna på det här med "lov"?  

 

• Kategori: KampenTaggar: Extremt trött, sova, sova middag, trött, trötthet; • Kommentarer (1)

There’s a battle ahead

När jag kom hem från skolan hade jag fått ett A-brev från sjukhuset. Det var från ortopeden. Här går det undan. Den 17:e april kl. 12:30 ska jag ställa mig i fighterpose igen. Operationen kommer äga rum i Sandviken på dagkirurgin. Men de har strukit under i papprena: OBS!! Eventuellt kan det bli aktuellt med en övernattning på Gävle sjukhus efter operation.” Förklaringen är att första lediga op-salen blev i Sandviken och sovplats finns bara i Gävle. Men vi får väl se hur det blir. Jag vet att det här är en mer riskfylld operation men jag är övertygad om att det i slutändan kommer gå bra. Det måste det göra.   

I brevet stod också hur artroskopin går till, varför man måste fasta, vilken tvål man ska tvätta sig med innan operation och vilka prover jag måste ta innan osv.  Det blir mycket fakta på en massa papper. Men det där kan jag. Hälsodeklarationen är viktig också. Ett 30-tal frågor som ska besvaras och skickas tillbaka på A-posten igen. Det är den lätta biten. 

Varför det går åt fel håll hela tiden är något ingen läkare förstår. Jag har krigat så länge och det här är vad jag får tillbaka. Ännu mera krig. Har man kämpat så hårt som jag har då ska man också vinna! Men det har väl aldrig funnits någon vettig stridsmoral i krig? Men jag behåller styrkan! Kom an dumma sjukdomar! Kom an med ert försvar av byssor och kanoner med krut och kulor i och skicka en granatkartesch om ni vågar. För ni kommer ändå få stryk! Hör ni det govänner i min lilla armé? Ni är min insatsstyrka. Jag räknar med er hjälp. Jag vill att ni håller tummarna så hårt att de vitnar!!!! 

I sjukhusets vita kläder ska jag kämpa på deras vis, jag är ju trots allt mammas gullegris! ;) 
 
• Kategori: KampenTaggar: Gävle Sjukhus, Knä, fastande, fighterpose, inflammation, kirurg, läkare, min lilla armé, operation, opererade, ortoped, sova; • Kommentarer (2)

PÅSKLOV!

Glad påsk! 
 
Idag har det varit lektion från morgon till eftermiddagen. Torsdagar är ofta långa, 8-16. Alldeles för långa för mig. Kroppen hinner ge vika flera gånger om. Dessutom har jag inflammation i bröstkorgen igen och ibland gör det ont att bara andas. Jag orkade bara med en 2-timmars lång film om Jesus och ett prov om migration. Egentligen skulle jag ha bild och engelska också. Men då var jag förnuftig och åkte hem och vila istället! 
• Kategori: StudierTaggar: klass, klasskompis, lektion, skolan, skolarbete; • Kommentarer (0)