Superhjältinnorna

Jag måste bara få tala om vilken grymt bra respons jag fått på filmklippet Superhjältar – Tillsammans. Filmklippet hyllas inte bara av Reumatikerförbundet och Blogg.se. Det är många där ute som tycker att "unga superhjältar" är ett vinnande koncept och borde synas mer. Det sägs att vi har potential att bli större. Vem vet, kanske... ;) 

Det är klart det är jätteroligt att nå ut till en bredare publik. Men jag måste ärligt säga att för mig är det allra roligast och finast när ni hört av er för att ni personligen blivit inpspirerade av filmen. Det är vad det här handlar om. Det spelar ingen roll om 3000 sett filmen, det som räknas är om vi så bara kan nå ut och inspirera 1 endaste person. Då har vi lyckats. För det handlar aldrig om hur många som sett filmen, utan om vilka som berörts av den.

Hur varm i hjärtat blir jag inte när jag får mejl med ord som: "Jag blev verkligen inspirerad! Jag leder en dansgympa grupp för barn/ungdomar med funktionshinder (utvecklingsstörning), jag tar med mig denna dansinspiration dit!". Jag blir löjligt stolt. Jag ryser. 

Det är fint att ni hjälper oss att sprida budskapet vidare att vara sina egna superhjältinnor och superhjältar. Vi står enade tillsammans! 
 


 
 
• Kategori: Filmklipp, Media; • Taggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Reumatism, Superhjältinnorna, tillsammans, tävling, vinnare; • Kommentarer (1)

Karaokekväll

Igår hade vi kick-off/after work med jobbet. Först åt vi en jättegod middag (jag menar det verkligen!) och sen avslutades kvällen/natten med karaoke. Hur roligt som helst med hur fina människor som helst! För en stund kunde jag lägga undan allt det jobbiga och bara skratta. Det utplåna allt ont för ett par timmar. 
 
Det är såå viktigt med pauser från den annars tunga vardagen med smärta och operationsplaner. Jag är så sjukt stressad över examensarbetet också. Jag har börjat söka runt i ett ämne för att helt köra fast och fått börja om på nytt med ett annat område. Jag hade inte förväntat mig något annat så här i början. Det borde vara lugnt. Det är några veckor kvar innan vi ens ska köra igång. Men det är bra att ligga steget före. Extra viktigt för mig som har en kommande operation som jag inte ens vet när den blir, hur stor den blir, om det blir båda käklederna samtidigt eller en i taget och hur lång tid som behövs för återhämtning. Så jag har stressat upp mig väldigt mycket över skolarbetet känner jag. Men när det lossnar, för det kommer det göra, då flyter det säkert på och går bra. 
 
Men det är inte bara stressigt i skolan. Jag tycker det är lite kul också. Visst har jag slitit mig i håret och suttit uppe till halv tre om nätterna bara för att söka efter ämnen att skriva om. Men jag har fått något att göra. Det här tar upp en så stor del av min vakna tid att jag inte får plats med andra tankar och det känns lite… lyxigt. Jag har drabbats av en vardaglig hanterbar utmaning.
 
• Kategori: Kvalitetstid, Studier; • Taggar: EDS, Reumatism, Skratt, Smärta, jobb, kvalitetstid, käkled, mat, operation, utmaning; • Kommentarer (0)

Begränsningar gör en kreativ

Lägg märke till våra matchande kläder. Jag är hennes idol, och hon min.
 

Ett sommarminne.
Lillasyster:
 Vi går ut och hoppar studsmatta! 
Jag: Orkar inte... 
Lillasyster: Men snälla snälla snälla?!!!
Jag: Jag kan ändå inte hoppa som du gör med mitt nyopererade knä...
Lillasyster: Vi kan leka att det är på film och vi går i sssssllllooooowwwmmmooooottttiiiiioooonnnn!!

Hon övertala mig så enkelt. Klart jag följde med ut! Begränsningar gör en kreativ. Tänk om alla kunde vara lika kloka som barn ibland. <3