Besviken, men inte sviken

Helt ärligt mår jag inte så bra. Inte idag heller, kan tilläggas. Jag orkar inte ens låtsas må okej. Det är på den här nivån då jag bara sitter tyst, stirrar tomt framför mig och stänger ute allt som händer runtomkring. Jag känner mig helt medtagen fast jag egentligen vill skrika och sparka ut frustrationen. Jag är så arg! Egentligen kanske ledsen. Men det är enklare att spotta på världen än att känna något. Jag är besviken, men inte sviken. Där har jag nog prickat rätt känsla! 
 
Jag räknar ner till när jag kan använda täcket som en kokong och sova. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Ensamhetskänslor, Reumatism, Smärta; • Kommentarer (3)

Lata ben

Igår var jag och inhandla lite saker till lägenheten. Som väntat blev jag snabbt trött i benen och istället för att spana efter de saker jag var ute efter, spanade jag mest efter sittplatser. Det är tur att det finns stolar och sängar överallt på större möbelaffärer en kan prova!  
 
Idag har jag inte mått så bra. Jag har tänkt att det kanske beror på sprutan (Simponi-behandlingen) jag tog förra veckan. Jag har ju känt mig lite extra trött ända sedan dess. Men idag har jag känt mig febrig och frusen också. Jag har kämpat mig igenom serieavsnitt efter serieavsnitt halva dagen idag. Men till och med det gav jag upp och jag bäddade ner mig i sängen med mjukiskläderna på istället. Jag somnade på en gång. Sov middag ganska länge. Sen vaknade jag upp varm och röd om kinderna och mådde faktiskt lite bättre. Men nu tror jag att jag vet varför jag mått/mår dåligt och varför jag hela veckan känt mig ”lat” i benen! Mitt vänstra knä känns och ser lite svullet ut. Inflammation. Jag är rädd för att mitt knä kommer paja igen. Det triggar igång skräckscenarion om artrosfibros och massa operationer igen. Det är inte konstigt att jag tänker så efter allt jag varit med om på grund av det benet. Det får bara inte hända igen. Det kommer inte hända! Det kanske bara behövs en kortisonspruta. Eller så går det till och med över av sig själv! Men ärligt talat så känns det här inte så bra.
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Knä, Reumatism, artrosfibros, behandling, inflammation, kortison, simponi, spruta; • Kommentarer (0)

Håll i och håll ut


Det känns som jag hållit i och hållit ut i flera dagar och nu störtdyker rakt in i helgen. Det har varit flera intensiva dagar med sjukhusbesök och långa dagar på jobbet. Senast igår följde jag med kollegorna ut på After Work. Det är jättekul när det händer lite sociala saker och det får mig må bra på så många sätt, men det är förstås också tufft. Alltid dessa dubbla känslor! Idag kände jag att jag behövde flexa ut tidigare, men jag ville stanna kvar. 

På sjukhusfronten har jag fått en tid för magnetröntgen över hjärnan inom ett par veckor. Det börjar kännas lite pirrigt. Läkarna tror som sagt det kan handla om någon form av epilepsi eller ”något annat”. Det där ”något annat” tror läkarna i så fall är en gammal skada/blödning. Men vi får vänta och se vad röntgen (inte) visar.

Förutom det har jag oroat mig lite inför besöket hos käkläkaren nästa vecka. Jag har svårt att gapa stort igen. Men borde jag vara förvånad? Det har gått ett halvår efter senaste operation. Det ”brukar” inte hålla längre än så för mig. Det kändes i alla fall liiiite bättre när min kollega kom in med ett fat choklad igår som för att pigga upp! 

• Kategori: Kampen, Kvalitetstid; • Taggar: Reumatism, artrosfibros, epilepsi, hjärnan, hjärnblödning, jobb, operation, social abstinens; • Kommentarer (2)