Efterlyser näringsdryck!

Hej min lilla armé!
 
Jag skulle vilja be er om hjälp. Precis som rubriken lyder så efterlyser jag en näringsdryck. Eftersom jag har problem med käklederna på grund av reumatismen behöver jag komplettera mitt näringsintag. Den enda näringsdrycken jag verkligen lärt mig tycka om är av märket Fresubin med smultronsmak. Vätskan är klar som saft. Själva flaskan är lila, precis som på bilden. Oftast kommer produkten i fyrpack.
 
Det känns som om jag letat överallt (apotek och webshop) utan resultat. Jag har hittat en Fresubin näringsdryck med smultronsmak, fast då med blå kork. Men den blå är fel (den är mjölkig). 
 
Är det någon av er som sitter inne på tips och idéer om hur jag kan få tag i den LILA Fresubin näringsdryck med smultronsmak och som är klar som saft? 💜


• Kategori: KampenTaggar: Näringsdryck, Reumatism, näringsbrist; • Kommentarer (4)

En helg med syrrorna

I helgen har jag träffat syrrorna. Fredag och lördag var jag med lillsyrran. Vi bakade en jättestor chokladboll, tittade på skräckfilm och dagen efter gick ut för att fotografera ”ett äventyr som aldrig hänt”. Och ja, det är svårt att iscensätta ett äventyr utan att själv vara med om ett äventyr. Men det var liksom poängen. Vi ville ha något att göra så vi klättrade upp för ett ”stort berg” endast  med hjälp av ett spännband.

Under söndagen umgicks jag med storsyrran. Vi tog shoppingbilen till Valbo och gick runt i butik efter butik fram till stängning. Det blev faktiskt några fynd för oss båda.
 
Det har varit skönt att bara ha roligt. Men jag vet att jag senare i veckan kommer få möta läkare och sjukhus. Jag har försökt tränga undan och inte tänka på det. Men mellan stunderna jag har haft roligt så har det varit svårt att inte tänka på det. Saken är att jag tror mig veta precis vad läkarbesöket kommer handla om. Jag försöker därför redan nu ha "svaret" på vad jag ska säga och hur jag ska hantera informationen. Samtidigt vet jag faktiskt inte förrän jag varit där och det är dumt att ta ut något i förväg. Men någonstans med att jag vågade erkänna för mig själv att jag tänkte som jag gjorde, så kunde jag "släppa" tanken på att leta efter ett bra svar. Läkarbesöket får bli som det blir. Den dagen. 
 

Hemmastudier och återhämtning

I onsdags hade jag som sagt en dag med hemmastudier och återhämtning. Det var tanken i alla fall. Men det blev inte riktigt så.

Jag kände mig duktig som fick min första individuella uppgift klar förstås. Men däremot det här med återhämtning kan diskuteras hur väl jag lyckades med det. Ibland känns det verkligen som att det är något hela tiden. Är det inte uppgifter och med skolan att göra, så är det sjukhusrelaterat...
 
En stor del av dagen gick åt till att ringa reumatologen, förnya recept för både Simponi- och Metojectsprutorna, beställa hem remisser för provtagning för att jag tar de där medicinerna, hämta ut medicinerna på apoteket OCH boka in och boka av och boka om sjukhusbesök som kommit på posten. Det krävs mycket planering för att få heltidssjukdomar att fungera med heltidsstudier.
 
Som oftast känns det som att jag bara byter planhalva. Kämpar jag inte i skolan så kämpar jag med sjukdom på olika sätt. Det blir sällan att upplevas som en paus från båda. Sen är det ju förstås mycket annat i livet som jag också vill ska rymmas. Det är dock lätt att det kommer lågt prioriterat eftersom det andra är så vitalt för att mitt liv överhuvudtaget ska fungera. Jag behöver liksom ha en grund att stå på för att kunna göra lite roliga saker då och då.