Det finns ingen mirakelkur

Mina käkleder känns inte speciellt bra... Vilosmärta är "farlig" smärta. Den förstör. Men det är kanske inte så konstigt. Det har imorgon gått prick 11 månader sedan jag senast operera mig. I allra bästa fall skulle jag klara mig 12 månader. Jag är rädd för att det kanske är där jag börjar närma mig nu. Men det är ändå bättre. Gången innan gjorde man en ny operation inom loppet av 4-5 månader.
 
Jag ska inte ta ut något i förväg. Jag vet faktiskt ingenting än. Jag vet bara att jag ska till läkaren nästa vecka. Men jag ska erkänna att jag är lite orolig. Egentligen tror jag inte de vågar göra något mer. Men jag kan inte bestämma mig om det kanske är värre... Ju mer man försöker bekämpa artrosfibrosen, desto värre blir det. Men att inte göra något, så blir det också värre. Det blir lätt en neverending story. 
 
Jag blandar i ägg i gröten för att få i mig tillräckligt med näring trots att det blir färre portioner mat om dagarna. Näring är den bästa behandlingen, säger nissarna. Egentligen vet jag inte om man kan kalla det behandling. Det gör inte mina käkleder bättre. Men det minskar de konsekvenser som käklederna orsakar. 
 
Jag är alltså inte så nöjd med den nya bettskenan. Jag har provat den ett par veckor nu, men till vilken nytta? Fast det hade ju kunnat vara värre om jag inte haft den? Det spelar ingen roll i alla fall. Mina käkleder är ändå förstörda. De hade redan förstörts när jag var 11 år. Allt handlar egentligen om att se hur länge de håller innan de faller samman. Det finns ingen mirakelkur. För fanns det en, då skulle jag få den. 
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Reumatism, Smärta, artrosfibros, det finns inget mer vi kan göra, käkled; • Kommentarer (3)