Shott med näring

Det gick snabbt att få hem näringsalternativen som dietisten beställt. Jag hämtade ett stort paket på posten idag. Tack och lov inte lika tungt som förra månaden. Den här gången innehöll paketet ett gäng påsar med chokladpulver och några flaskor med koncentrerad näring.
 
Jag har bara hunnit provasmakat näringsshotten. Det är som en koncentrerad näringsdryck. Jag tar bara 30 ml (2 matskedar) åt gången för att slippa dricka så mycket. Det ska vara som en "kaloribomb". Shotten har smak ”neutral”. Jag blev nyfiken vad nu det är för smak… Jag testade att bara doppa tungan i shotten. Det luktade just ingenting. Och det smakade faktiskt just inget alls heller. MEN! Den aktiverade mina kräkreflexer! Så fort jag svalde började jag hulka. Inte bara en gång. Utan flera. Hade jag inte haft vatten nära hade dagens alla måltider kommit upp och det vore ju förödande... Det här måste vara det vidrigaste jag ätit/druckit. 
 
Om en har ont i käklederna och mår illa på grund av mediciner, då är näringsshotten det absolut sista en vill få i sig. Det är inte värt det. Det går ju inte. 
 
Men det finns hopp! Shotten kan blandas ut i vanlig mat. Det skulle kunna bli en neutral ”krydda” i gröten, soppan eller vad jag nu tänkt äta. Kruxet är HUR jag ska lyckas blanda ner en hel shott i mina små portioner utan att det märks. Det lär inte märkas på smaken. Men hur mycket är för mycket och jag börjar hulka? 
 
Jag har bara fått i mig en halv tesked (2,5 ml) iblandat i kvällsfikat. Mer än så vågade jag inte ha i. Kanske vågar jag mer imorgon. Pyttelite i varje måltid blir kanske 3x30 ml innan dagen är slut.
 
Har ni några kloka tips?
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Näringsdryck, Reumatism, Smärta, illamående, inflammation, käkled; • Kommentarer (7)