Framsteg

Mitt knä är tjockt och ryms inte i annat än träningsbyxor. Men det är tydligen precis enligt regelboken. Den här typen av ingrepp gör att det svullnar upp ordentligt. Det spänner och gör ont. Men inte jätteont. Däremot är det obehagligt. Det är svårt att rörelseträna eftersom det är så ”plufsigt”. Knät låser sig gärna när jag böjer benet och knakar lite läskigt i utsträckt läge. Det gör däremot jätteont. Men jag är inte orolig för att operation inte fungerade. Jag är övertygad om att bara svullnaden lägger sig så kommer det att bli bättre.
 
Det här är fascinerande. Precis innan operation kunde jag bara sträcka ut benet som på övre bilden (extensionsdefekt på 20 grader). Några timmar efter operation kan jag sträcka ut benet helt rakt (0 grader). Det är fantastiskt!
 
Idag har jag klarat av sex timmar i skolan. Att sitta still på en föreläsning med benet på stolen bredvid i högläge fungerade faktiskt ganska bra. Jag kände mig förvånansvärt pigg hela dagen. Det beror nog inte bara på oxycodonet. Jag tror mest på glädjen att vara tillbaka och träffa vännerna gjorde gott!