Det är din förlust

Jag skriver nu för att jag känner att jag behöver det. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vad jag vågar dela med mig av. Men sen insåg jag att det inte alls handlar om dig, utan det handlar om mig. Det handlar om vad jag känner. Det handlar om vad jag behöver. 

Låt mig prata om det jag är rädd för. När jag säger att jag är rädd för operation, då behöver jag någon som bekräftar det. Inte någon som säger ”äsch prata inte om det” eller något sådant. När jag vågar be om att bli lyssnad till och går emot min rädsla att vara en börda, då behöver jag någon som finns där. Inte någon som säger ”du är som en skräckfilm – inget jag vill tänka på” eller liknande. Det kan få en förödande effekt på vem som helst. Speciellt för den som redan är känslig. Det beror på vem som säger det också. Jag har nu vänt ut och in på det här fyra kvällar i rad. Kanske har jag överanalyserat det? Men det spelar egentligen ingen roll när det får mig att känna och må så här. Det spelar ingen roll hur välmenande det än var tänkt att vara. För de orden är inte uttalade för min skull, utan din egen. Men det handlar inte om dig nu, utan om mig. Det borde åtminstone handla om mig. Fanns ingen tid, borde en tagit sig tid. Förutom det, så kränker de där orden den jag är. Det är som att säga att jag ska sluta vara den jag är. Det är alltså fel att vara den jag är och känna det jag känner. Jag är fel. Jag lär mig att jag måste bekämpa den jag är. Så vem ska jag då vara? Det är som att säga att jag inte är tillräckligt viktig. Det är alltså fel att sträcka ut en hand. Jag är jobbig. Jag lär mig att aldrig be om någons tid igen och istället sitta tyst. Jag känner mig ensam. Jag blir övergiven. 


Egentligen vet jag att jag är värd att må bra. Jag har rätt att bli lyssnad till. Det är aldrig fel att känna. Jag är inte fel. Det är faktiskt din förlust om du inte kan se det. 

 
• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Ensamhetskänslor, Reumatism, lyssna, övergiven; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Sandra :

❤️💛💚💙💜

Svar: Björnkramar <3
Camilla Blomberg

2 Robin:

Kan inte ditt blod koagulera alls??

Ang ditt sista inlägg. Jag är själv svårt sjuk. Folk runt omkring mig har uppmärksammat mig på att jag alltid pratar om sjukdomen och så. Och nu när jag tänker på det, så visst är det så. Man kanske blir lite "ego" och bara tänker på det.
Sjukdom är ju något som väldigt många drabbas av, man är ju inte direkt ensam som tur är.

Man jämför sig ju med andra. Ibland när jag läser din blogg så känns det sämre. Den där Camilla gör ju sååå mycket. Pluggar, jobbar, reser, hittar på saker osv.. "Om jag ändå vore så frisk som hon är!"
Jag kan inte vara utanför sjukhuset :/
MEN så tänker jag så här. Dom där småungarna är vrålsjuka, och kanske inte ens blir tonåring som jag. Och då känns det lite bättre (inte för att dom är sjuka, men jag får lite perspektiv)... Ja,,blev långt det här, men det kanske känns bättre för dig ockå om du tänker så här ? :)

Svar: Tråkigt att höra att du mår dåligt Robin!

Först som svar på din fråga. Mitt blod kan koagulera. Men det tar alldeles för lång tid. Standardtesterna för att räkna ut hur lång tid det tar är inte tillräckliga. Men det går i perioder.

Naturligtvis förstår jag att för mycket prat om sjukdomar blir jobbigt för andra och även mig. Det vill jag absolut inte. När jag är med kompisarna vill jag passa på att ha roligt och gör annat. Det är superviktigt! Speciellt om man inte träffas ofta då vill man inte dra upp det även om mycket hänt. Men ibland, eller rätt ofta (kan kännas så i alla fall) beroende på vad som sker på sjukhusfronten, så behöver jag få prata om det också. Få bolla lite tankar. Att aldrig "få" göra det gör att man känner sig ensam. Jag pratar nog snarare för lite om det för att jag är så rädd som du skriver, att det ska bli tjatigt. Men då har jag bloggen jag kan skriva av mig det och när jag gjort det kan jag gå ut och ha roligt och vara "friska Camilla".

Hoppas du mår bättre snart!
Camilla Blomberg

3 Maja:

Ja! Såklart behöver en prata om det svåra! Tyvärr är det inte många som orkar lyssna, upplever även jag. Jag lånar dig gärna ett öra (eller två 😉). Kramar! ❤

Svar: Tack Maja det är otroligt fint för mig att läsa. På sätt och vis "lyssnar" du redan genom att läsa här. ❤️
Jättekram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: