Dubbla läkarbesök

(Den högra handleden är svullen, om ni inte såg det redan.)
 
Imorgon har jag dubbla sjukhusbesök i Gävle. Jag ska först på uppföljning efter den dubbla käkledsoperationen hos käkkirurgen. Det känns bra att träffa läkaren för att se så att allt läkt som det ska. Tyvärr har jag känt mig sämre i käklederna den senaste veckan. Men det behöver ju inte vara någon större fara för det. Så länge jag kan gapa är det bra. 
 
Efter käkkirurgen ska jag träffa läkaren på reumatologen. Jag kommer få provsvar på senaste blodprovskontrollen och förmodligen utvärdera om cellgiftsbehandlingen, som jag nu tagit i drygt 1 år, fungerar tillräckligt bra. Jag vet inte riktigt själv vad jag ska tycka om medicinen. Jag har ju genomgått en operation i år också, ”precis som vanligt”. Medicinen gav mig alltså inte mer tid, men sammanväxningarna har eventuellt blivit lättare. Så det är ju bra. Jag har fått inflammation i handleden (se bilden ovan). Personligt rekord i storlek i just handleden. Sådant borde inte hända med dubbel medicinering (Simponi + Metoject). Men inflammationen gick över av sig själv utan att jag behövde en kortisoninjektion. Så det är ju bra. Jag svimmade senaste gången i slutet på mars 2018. Gången innan jag svimma var år 2015, 2014, 2014, 2004. Medicinen ska inte, och förväntas inte heller, påverka. Så det är som det är. 
 
Jag känner mig inte alls laddad inför morgondagen. Det känns inte ens pirrigt. Utan mest tråkigt. Jag borde vara på högskolan och skriva på en tenta med kurskompisarna istället. Men jag har några frågor jag vill diskutera med läkaren. Jag borde ta tillfället. Hur jobbigt det än känns. 
 
 
• Kategori: KampenTaggar: EDS, Käkkirurg, Reumatism, inflammation, käkledsoperation, metotrexat, reumatologen, simponi, svimma; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Emma:

Hoppas läkarbesöket kändes okej. Hade tänkt skicka lite pepp inför det, men såg att du skrivit inlägget igår dvs skulle till läkaren idag, så det får bli lite pepp i efterhand istället ❤️ Ta hand om dig ordentligt ikväll och mys med tända ljus eller något annat du tycker om ❤️ Kram

Svar: Åh tack Emma! <3 Det går ju alldeles utmärkt att skriva i efterhand <3 Jag blev så glad av att läsa dina ord!! Det gjorde min dag. Det gick bra hos läkarna. Men jag är samtidigt väldigt besviken. Jag tänkte berätta mer senare. Men jag har försökt ta till mig av det du skrev om att ta hand om mig själv ikväll. Jag har tittat på feel-good film och pysslat. Det kändes fint att du påminde mig om det. Tack. Kramar! <3
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Tänkte bara skicka ett hjärta, men hittar inga emojis på min dator, så det får gå så här istället. Hoppas att det går bra i morgon.
Kram
Eva

Svar: Tusen tack Eva! Det gick bra idag på båda besöken. Men jag är ledsen och besviken. Jag tänkte berätta mer sen. Det får inte plats här i ett litet kommentarsfält. Tack för att du tänkte på mig. Kramar <3
Camilla Blomberg

Kommentera här: