Fortsätter kämpa på

(null)
Det har varit en bra helg. Jag har varit in till Gävle för att spana in stadsfesten en liten stund. Jag har också hunnit ta det lugnt och återhämta mig genom att jag och lillsyrran spelade tv-spel.
 
Lägesrapporten lyder som så att jag lärt mig tugga vanlig mat. Jippi, kan en tänka. Men det gör fortfarande så pass ont att jag bara gör det vid speciella tillfällen. Exempelvis om jag ska ut och äta med en kompis. Efteråt får jag mer ont i käklederna vilket betyder att jag får ta smärtstillande efteråt och inte ens den flytande/mosade kosten går speciellt bra att få i sig... Men ibland kan det få vara värt det.
 
Både fredag och lördag åt jag mat som behöver tuggas. Dessutom nästan min normala portionsstorlek. Inatt hade jag så ont att jag vaknade flera gånger eller drömde att någon opererade bort mitt ansikte. Det känns inte kul.
 
Det kanske är bra att jag sällan annars äter ute så jag slipper få så ont. Jag äter fortfarande väldigt långsamt och lite. Maten hinner ofta kallna innan jag är klar. Jag äter exempelvis två pizzaslices på lika lång tid som det tar för andra att äta åtta. Det är skönt att jag har några tålmodiga vänner som väntar på mig. Det är faktiskt min egen mamma som har kortast tålamod. På jobbet anpassar jag portionerna efter längden på rasten.
 
Hur som helst kämpar jag på med näringsdryckerna. Jag har gått ner 6-7 kg från min toppvikt (då när jag orka med vardagen och att träna). Men jag tycker ändå näringsdrycken gör liiite skillnad. Det märks genom att jag orkar vara mer social på jobbet. Men det beror kanske också på att näringen är flytande och enklare att få i sig. Det gör att jag helt enkelt har ork kvar att röra käklederna och prata. Om jag äter något som kräver att jag behöver tugga, orkar jag kanske inte prata lika mycket. Dessutom, om jag tuggar, har jag fullt upp med att få i mig maten att jag inte har tid att prata.
 
Ni hör att jag fortfarande kämpar på. Imorgon ska jag i till Gävle för att röntga båda min handleder. Reumatologen letar efter förändringar (nedbrutet brosk/skelett) orsakade av långvarig inflammation. Jag vet redan att vänster handled visat förändring. Frågan är om också höger har det. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Röntgen, Smärta, inflammation, käkled, näring, tugga; • Kommentarer (0)

Kommentera här: