Båda mina knän

Jag märkte det inte först. Det är vänster knä jag har störst problem med. Det högra har ”bara” gjort ont, vad jag tror, i ett muskelfäste till följd av överansträngning (eftersom jag haltar på vänster ben). Men i söndagskväll såg jag det helt plötsligt. Mitt högra knä är uppsvällt. Jag tror att jag svullnat upp i höger knä senast när jag var 17 år. Jag opererades ju ”frisk” i knät då. Nästan. Man tog bort ledhinnan och efter ett år (då ledhinnan växt ut igen) hade jag ett (?) återfall av inflammation. Men sen har jag mått bra i just det knät. Som frisk från reumatism. Men nu har det alltså kommit tillbaka. Bara så där.

Jag ska till reumatologen imorgon för att få ”muskeln” undersökt som gjort ont strax ovanför högra knät. Men nu kom det ju lägligt att det blivit en större inflammation med ledvätska också. Det suger förstås att mitt högra knä börjar banga ur när jag behöver det benet för att kompensera det vänstra knät som är trasigt. Klarar jag ens av en ledtömning och en kortisonspruta i högra knä? Vilket ben ska jag då stå och gå på?

Jag blir frustrerad. Jag väntar på besked från ortopeden om det vänstra knät behöver opereras (=skador i knät). Ska jag också behöva genomgå en ny operation (=ta bort ledhinnan igen) i högra knä så småningom om det fortsätter så här? Kan de operera samtidigt? Tänk om jag måste välja vilket knä som jag vill försöka rädda först? Hur väljer jag? Den med störst hopp om räddning eller den med lägst?

Jag är nyfiken på vad som händer på läkarbesöket imorgon.
 

• Kategori: KampenTaggar: Arthrofibrosis, Knä, Reumatism, gosegrisen, gosegrisen, inflammation, ledhinna, operation, ortoped; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Oj, många frågor där... hoppas du får fin guidning och svullnaden är något tillfälligt denna gång <3 Kram!

Svar: Jessica, jag hoppas få lite klarhet efter det här läkarbesöket. Dock är det inte med ”min” läkare och jag är rädd för att just inte få några svar alls. Men det visar sig. Kram 💕
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Det som kanske ingen tänker på är att sjukdom och VC besök och sånt stjäl mycket TID. Kräver tålamod! Kram!

Svar: Absolut! Helt sant! Det tar otroligt mycket tid och kraft och tålamod. Jag försöker ex. läsa kurslitteratur i väntrummet för att inte slösa dyrbar tid. 🙂 Kramar!
Camilla Blomberg

Kommentera här: