Det gör fruktansvärt ont

Jag ska försöka hålla mig kort. Jag skriver det här med bara en hand.
 
Det jag trodde var en inte så illa stukning (fastnade illa med handen i ryggsäckens rem) i tisdags, visade sig vara tuffare än vad jag trodde var möjligt.
 
Det gör ondare och ondare runt handleden. Jag låg vaken stora delar första natten pga smärtan. Det blev tuffare under onsdagen. Trots full dos med Alvedon fick jag stundvis andas igenom smärtorna. Att bara försöka röra fingrarna fick mig att må illa av smärta.
 
Efter rådgivning fick jag komma på ett akutbesök på hälsocentralen. Läkaren kunde inte göra en grundlig undersökning av handen eftersom det gjorde för ont. Jag bet mig i läppen och stampa i golvet av att läkaren bara försökte böja någon millimeter. Jag fick en akutremiss till röntgen i Gävle för misstänkt fraktur.
 
Jag tvivla på brutet ben pga flera faktorer. Jag är bara pyttelite svullen. Men främst för att det var en löjligt liten "stukning" med ryggsäcken. Väskan var inte ens tung! Men läkaren mena på att jag har mina grundsjukdomar som kan göra lederna mer skör…
 
Jag åkte till Gävle. Röntgades på en gång. Fick ett nytt inskrivningsarmband till samlingen… Träffade två läkare. Röntgensvaret visade inte på någon fraktur eller felställning i handen. Det fanns dock andra kroniska skador pga reumatismen. Men det är inget som orsakar den här smärtan nu.
 
Den här läkaren var lite modigare på att böja handleden och testa gränserna. Med min tillåtelse förstås. Jag ville ha svar på vad som är fel. Men varför det gör så här fruktansvärt ont i handen vet man inte!! Jag ska ta maxdos av Alvedon, komplettera med morfin, försöka andas och hålla ut ett par dagar. Vänta på att, vad som än är fel, ska läka.
 
Morfinet tar bort smärttoppen i nästan fyra timmar. Men när den går ur vet jag ibland knappt vart jag ska ta vägen!
 
Jag sov nästan inget alls i natt. Max två timmar totalt. I tisdags kväll skulle jag kanske säga att jag generellt hade 6 av max 10 på smärtskalan. När smärtan pikar är det mer. Igår hade jag kanske generellt en 7:a. I natt/idag än så länge en 8:a. Det blir alltså värre. Vi får se hur det känns längre fram under dagen. Just nu är jag safe med morfin ett par timmar till. Men jag tvivlar på att jag kan hålla ut om det fortsätter så här… Det gör så fruktansvärt ont.
 
• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Handled, Reumatism, Smärta, akutbesök; • Kommentarer (1)