Det gör fruktansvärt ont

Jag ska försöka hålla mig kort. Jag skriver det här med bara en hand.
 
Det jag trodde var en inte så illa stukning (fastnade med handen i ryggsäckens rem) i tisdags, visade sig vara tuffare än vad jag trodde var möjligt.
 
Det gör ondare och ondare runt handleden. Jag låg vaken stora delar första natten pga smärtan. Det blev tuffare under onsdagen. Trots full dos med Alvedon fick jag stundvis andas igenom smärtorna. Att bara försöka röra fingrarna fick mig att må illa av smärta.
 
Efter rådgivning fick jag komma på ett akutbesök på hälsocentralen. Läkaren kunde inte göra en grundlig undersökning av handen eftersom det gjorde för ont. Jag bet mig i läppen och stampa i golvet av att läkaren bara försökte böja någon millimeter. Jag fick en akutremiss till röntgen i Gävle för misstänkt fraktur.
 
Jag tvivla på brutet ben pga flera faktorer. Jag är bara pyttelite svullen. Men främst för att det var en löjligt liten "stukning" med ryggsäcken. Väskan var inte ens tung! Men läkaren mena på att jag har mina grundsjukdomar som kan göra lederna mer skör…
 
Jag åkte till Gävle. Röntgades på en gång. Fick ett nytt inskrivningsarmband till samlingen… Träffade två läkare. Röntgensvaret visade inte på någon fraktur eller felställning i handen. Det fanns dock andra kroniska skador pga reumatismen. Men det är inget som orsakar den här smärtan nu.
 
Den här läkaren var lite modigare på att böja handleden och testa gränserna. Med min tillåtelse förstås. Jag ville ha svar på vad som är fel. Men varför det gör så här fruktansvärt ont i handen vet man inte!! Jag ska ta maxdos av Alvedon, komplettera med morfin, försöka andas och hålla ut ett par dagar. Vänta på att, vad som än är fel, ska läka.
 
Morfinet tar bort smärttoppen i nästan fyra timmar. Men när den går ur vet jag ibland knappt vart jag ska ta vägen!
 
Jag sov nästan inget alls i natt. Max två timmar totalt. I tisdags kväll skulle jag kanske säga att jag generellt hade 6 av max 10 på smärtskalan. När smärtan pikar är det mer. Igår hade jag kanske generellt en 7:a. I natt/idag än så länge en 8:a. Det blir alltså värre. Vi får se hur det känns längre fram under dagen. Just nu är jag safe med morfin ett par timmar till. Men jag tvivlar på att jag kan hålla ut om det fortsätter så här… Det gör så fruktansvärt ont.
 
• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Handled, Reumatism, Smärta, akutbesök; • Kommentarer (5)

Kommentarer:

1 Anonym:

Usch va jobbigt. Hoppas det rättar till sig inom kort. Annars måste nåt mer drastiskt göras.

Svar: Jaa det hoppas jag. Känns så knäppt att de inte vet vad felet är?! Inte ens en gissning. De vet bara vad det INTE är. 😅
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Men när ska du få lugn o ro egentligen? Du råkar alltid ut för något och det känns inte rättvist

Svar: Jag känner att jag delar din uppfattning där. Alltid är det något. Och är det lugnt så är det egentligen bara lugnet före stormen...
Camilla Blomberg

3 Anonym:

Men när ska du få lugn o ro egentligen? Du råkar alltid ut för något och det känns inte rättvist

4 Anonym:

Har inte du eds? Det kan ställa till det med lederna. Med hemsk smärta som tyvärr inte går att göra så mycket mer än vänta ut... vet detta eftersom min dotter får som du, fast i fotlederna.
Sänder en styrkekram!💐
/Maria, Mamma till dotter med eds

Svar: Jo, jag har ju EDS. Mycket just pga den som jag fick åka in via akuten och undersökas. Men läkarna kunde egentligen bara konstatera vad det INTE är. Det är inte själva leden... Utan undersidan av handleden där de två senorna syns. Men som sagt, det är inte själva leden-leden om du hänger med hur jag försöker förklara. Känner du/ni igen er i det? Jag fick egentligen fler frågetecken efter besöket än innan. Kramar <3
Camilla Blomberg

5 Anonym:

Men, det där var inte meningen. Du har ju tillräckligt som det är. Hoppas smärtan lägger sig snart och att ni kommer på vad det är. Tänker på dig.
Styrkekramar
Eva

Svar: Det hoppas jag med Eva. Känns dubbelt jobbigt åka till sjukhuset för sprutor i käkarna när jag redan har så ont i handen. Men jag hoppas medicinerna jag får idag för käken även kan lindra handen. Jättekram! 💗
Camilla Blomberg

Kommentera här: