Det händer nu

Min hand känns äntligen bättre. Men det har varit flera tuffa dagar. Speciellt när käklederna och handen gör väldigt ont samtidigt. Det har exempelvis varit svårt att sova. Käklederna ska vara i högläge. Liksom min hand. Jag har haft flera kuddar under huvudet för att sova halvsittande. Samtidigt haft handen uppsträckt ovanför huvudet. Om inte, dunkar det av smärta.
 
Först gjorde handen mer ont än käklederna. Nu börjar handen bli mycket bättre. Jag kan böja handleden och röra fingrarna ganska bra. Till och med den lilla svullnaden och det röda börjar gå ner (se bilden ovanför). Men jag har inte alls samma styrka. Käklederna gör dock lika ont. Jag går fortfarande på maxdos av Alvedon och kompletterar med morfin tre gånger om dagen. Men nu på grund av käklederna, och inte handen.
 
Det är svårt att laga mat med en hand. Exempelvis ta fram stavmixern för att få till en slät smet med mat jag kan äta… På något vis går det. Jag tänker att jag måste se ganska eländig ut som har bandage på ena handen, plåster på båda käklederna och med bara en hand försöker mixa ihop mat och sedan sitter med tesked och försöker hälla i mig det. En kopp soppa (2 dl) tog nästan en timme att få i mig i början. Inte konstigt att jag hinner bli hungrig innan jag ens ätit upp!
 
Mina käkleder är fortfarande ömma och svullna efter ingreppet. Jag kan inte gapa större än att jag precis får in en barntandborste i munnen. Jag kan inte bita ihop helt eftersom svullnaden gjort att bettet blivit framskjutet och snett. Sidan av ansiktet runt örat är så svullet att jag knappt kan använda ett par hörlurar. Men jag kan svälja bättre! Det underlättar att snabbare få i mig maten.
 
Jag får hålla ut och hänga i lite till. 
 
 
• Kategori: KampenTaggar: Handled, Reumatism, Smärta, inflammation, ingrepp, kortisoninjektion, käkled, mat, svullen; • Kommentarer (0)

Kommentera här: