Flygplan, förkylning och frågeformulär

Det känns som att ett flygplan är en karantän gjord för att bli smittad av andra. Det går liksom inte fly undan om någon nyser eller hostar. Viruset attackerar alla passagerare med försvagat immunförsvar. Det går bara att sitta där och hoppas att immunförsvaret är tillräckligt starkt för att inte bli utvald.
 
Men jag är en given måltavla för förkylningsvirus. Min behandling jag tar en gång i månaden (Simponi – sprutan) sätter ned mitt immunförsvar. Jag har varit tokförkyld och haft feber till och från sedan jag kom hem från rehabiliteringen i Grekland. Lederna gör mer ont. Men det är smällar en får ta. Jag har försökt använda tiden till att fylla i den ambitiösa hälsodeklarationen (närmare 20 sidor) till den nya käkläkaren.
 
Jag ska svara på frågor om när smärtan i käken första gången debuterade, hur ofta jag har ont och mer exakt vart smärtan sitter. Men jag förväntas också svara på frågor om hur smärtan i käklederna påverkar mitt liv och gradera funktionerna på en skala från 0 – 10 hur stor begränsningen är. Det blir så tydligt att läsa och få det nedskrivet. Jag ska gradera hur svårt jag upplever det är att exempelvis tala, sjunga, skratta, kyssas och äta.
 
Det känns för sjukt för att vara sant hur mycket reumatismen påverkar. Men det är högst relevanta frågor. Det känns ångestladdat även de frågor jag ger 0 eller låga poäng. För jag vet att det inte är en självklar funktion.
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Smärta, feber, förkyld, käkläkare; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Rebeca:

Brukar du bli sjuk länge när du får något virus i kroppen. Jag blir sällan frisk på två tre dagar utan det kan ta över en vecka för mig. Får mer värk i lederna också.

Svar: Hej Rebeca! Ja precis som du blir det ofta långdraget och gör mer ont överallt. Tog drygt en vecka + en vecka hosta denna omgång. Förkylning är inte att leka med! Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: