Benet i högläge

Det har gått drygt en vecka sedan operationen i knät. Jag gör övningar varje dag (och flera gånger!) för att öka och bibehålla rörligheten i benet. Sträckningen går bra. Men jag kan inte böja benet mer än max 90 grader på grund av svullnaden. Men det hoppas jag kommer av sig själv när knät är mindre irriterat. Ortopeden har sagt att operationen skulle orsaka kraftig svullnad så jag är inte orolig för det. Det gäller bara att ha tålamod, ha benet i högläge och vänta ut det. 
 
Det är inte skitroligt att sitta och böja och sträcka på benen. Det gör dessutom jätteont och känns ibland väldigt obehagligt. Men jag vet vad jag behöver göra. Det känns lättare när jag pluggar samtidigt för att ha något annat att fokusera på. Det är också lättare när jag fokuserar på allt det jag vill kunna göra, så fort benet läkt. Men det är svårt när jag egentligen inte vet hur länge jag kommer behöva må så här. Jag får nog räkna med några veckor. 
 
Jag försöker att gå så normalt jag kan med kryckorna. Men det gör verkligen jätteont och jag får anstränga mig var och vartannat steg för att inte grimasera av smärta. Ibland låser det sig eller känns mer som att det går väldigt segt innan det väl ”släpper”. Antar det beror mycket på svullnaden och att det tar tid för allt det som finns inne i knät att streckas ut. Benet var ju i böjt läge i tre månaden innan operation... Men jag känner att jag i alla fall blir starkare i benet! Jag kan inte stå på benet ens i en sekund i utsträckt läge. Men jag märker av den ökade styrkan på andra sätt. Exempelvis går det lättare när jag lyfter fram benet när jag övningsgår. 
 
• Kategori: KampenTaggar: Knä, Reumatism, korsband, operation, rehabilitering; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Tisa:

Vad glad jag blir av att läsa, att operationen verkar ha gått så bra!
Stor bamsekram till dig från mig <3

Svar: Ja det känns hoppfullt! 🤸🏻‍♀️ Björnkramar i massor! 💕
Camilla Blomberg

Kommentera här: