Tentamen i psykologi

I fem timmar, från kl. 9 till kl. 14 (jag har + 1 h pga. pedagogiskt stöd), har jag suttit och tentat av kursen i socialt arbete på mikro-nivå. Det var nästan hela stora tunga psykologiboken. Psykologi kopplat till utveckling, biologi, stress, intelligens, behandling, minne, emotion, motivation m.m. En väldigt omfattande tentamen med andra ord. Men med många intressanta områden. Tentan bestod av del 1 och del 2. Varje del hade flera frågor. Utmaningen med tentan var att om jag hade svarat på en fråga kunde jag inte gå tillbaka och ändra mig eller fylla på svaret. Har jag svarat så har jag. Det gällde att portionera ut tiden väl. Jag fick till och med in en danspaus när kroppen skrek att den behövde röra på sig. Det känns inte helt optimalt att sitta still i flera timmar med mina onda leder. 
 
För att förbereda mig inför tentan gjorde jag alla instuderingsfrågor som fanns i boken. Jag tyckte det stundvis var roligt att läsa in mig på tentan. Jag målade en hjärna och tittade på filmer om nervsystemet och några dokumentär om olika psykologiska fenomen. Det känns skönt att mitt pluggande gav resultat. Jag fick nämligen svar på tentans del 1 direkt efter att tentan avslutats. Mitt resultat på del 1 är tillräckligt för att jag ska ha klarat hela kursen! Det känns hur skönt som helst. Resultatet på del 2, som kommer om ca 3 v, känns mindre viktigt. Jag kan nu andas ut och ta HELG!
 
Det är flera saker som väntar mig inom den närmsta tiden. ”Ketchup-effekten” fick jag lära mig, under min vistelse i Göteborg för något år sedan, att det kallas. Det betyder att det först inte händer någonting, men sen händer allt på en gång. Men det ska bli kul. ;) 
 
• Kategori: StudierTaggar: Reumatism, Student, hjärnan, pedagogiskt stöd, psykologi, studera med funktionsnedsättning; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Fruvik:

Ämnet för tentan låter mycket intressant! Stort grattis till klarad kurs! ☺️

Svar: Eller hur! Det finns många spännande områden. Jag tror ändå biologin ligger mig närmast. Kan bero på att jag är undersköterska i grunden eller helt enkelt blev tvungen lära mig mycket i och med epilepsi-utredningen... hur som roligt att lära sig nu! :D Tack tack!
Camilla Blomberg

Kommentera här: