Vad tror ni?

Det går ärr kors och tvärs över mina knän. Jag hoppas sommarens solstrålar kommer få segerbevisen att synas mindre. För just nu känner mig inte alls som en vinnare. Jag har sedan långt tillbaka redan fått över 100 stycken kortisoninjektioner i knäna. Jag har, om man räknar ihop det under åren som gått, tappat ut vätska på flera liter.
 
Jag undrar hur många milliliter som ryms i högra knät den här gången? Sist jag tappade ur vätskan (januari – 19) var det bara 10 ml. För att vara mig och mitt knä så var det lite. Jag brukar ha drygt 100 ml…
 
Mitt högra knä är svullet, som ni kanske kan se på bilden nedanför, men det är inte extremt svullet. Jag tror det är mer vätska än sist i alla fall. Men jag kan fortfarande gå ganska obehindrat. Det tar egentligen bara emot att böja benet helt (att sätta hälen mot rumpan). Förra gången hade jag full rörlighet. Därför borde det vara mer inflammation nu. 
 
Jag känner mig inte lika sjuk av inflammationen i kroppen nu. Men det gör istället mer ont i leden. Det är obehagligt när jag känner hur knäskålen "badar" i ledvätskan. Ibland vill jag ta en kulspetspenna och punktera knät och låta inflammationen sippra ut för att lätta på trycket. Det är ingen bra idé. Men känslan är lite så. Jag får hålla ut till på fredag och läkaren har rätt kanyl för ändamålet. 
 
Hur många milliliter ledvätska tror ni läkaren kommer tappa ur knät på fredag? Törs ni gissa?
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Smärta, inflammation, kortison, ledvätska; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Anonym:

Slår till på hälften av vad det ”brukar” vara. 50 ml!

Svar: Det ska bli spännande att se vad det landar på. 🙈
Camilla Blomberg

2 Sara:

Hjälp... När jag fick tappa 40ml ur mitt ena knä så syntes det nästan ingen skillnad mot det "tomma". Jag gissar på minst 100!

Svar: Oj att 40 ml knappt syns på dig. På mig syns det redan vid 10 ml. 😱 Knät har svullnat upp mer under dagen så att nå 100 ml känns inte som en omöjlighet just nu.
Kram 🌸🌸🌸
Camilla Blomberg

Kommentera här: