Gapgymnastik

Jag tränar, som jag skrivit tidigare, 4 ggr om dagen hemma och mäter sen hur stort mitt maxgap är. Det går faktiskt ganska bra. Det gäller vara otroligt diciplinerad bara. Jag har också ”gapgymnastik” en gång i veckan på sjukhuset. Det är lite drygt att åka in för 15 minuter, men det känns viktigt också.

Under de senaste dagarna har käklederna dock blivit sämre. Det har varit mer smärta och svårare att få upp ett maxgap (från 37 mm till 26 mm). Men det är som ”förväntat”. Läkaren har sagt att jag får vara beredd på att det kommer gå upp och ner ibland. Nu har det dessutom blivit kallare grader ute och då är det lätt att spänna sig och så blir det sämre. Sen har jag ju haft några tuffa dagar här när jag takstrirrat och tänkt väldigt mycket. Då blir det lätt att bita ihop hårt, vilket också påverkar. Men det finns fortfarande utvecklingspotential och jag jobbar vidare på rörligheten!
 
• Kategori: KampenTaggar: Reumatism, Smärta, bettfysiologi, gapa, käkled, operation; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Annika:

Jag har en tendens att bita ihop käkarna när jag blir stressad. Jag använder bettskena på natten och jag har blivit mycket bättre sedan för 1 år sedan. Jag borde också göra lite käkgymnastik. Kram.

Svar: Jag har använt bettskena under många år nu. Ibland tycker jag det blir värre (pga jag tuggar/biter på den i sömnen), andra gånger bättre (pga käklederna blir avlastade i rätt läge).
Kramar!
Camilla Blomberg

2 Anonym:

Du krigar på som vanligt tillomed när det går åt fel håll... Bara det är ju en gigantisk prestation! Kämpa på Camilla, du fixar detta//Christian

Svar: Krigare krigar Christian. När det går åt fel håll, det är då en måste ta i hårdare. Det finns liksom inget annat att göra. Tack för pepp! 💪😊
Camilla Blomberg

Kommentera här: