I skolans värld

Det blev utmanande dag på högskolan idag. ”Rollspel” stod på schemat. Jag kände mig inte helt bekväm i att spela en arg mamma medan min studiekompis fick försöka agera socialsekreterare och leverera ett tufft besked. Just det här med att bli arg och vara ”besvärlig” går emot allt som är jag. Jag vill ju i alla lägen vara duktig och, i det här fallet, en mönsterklient. Men det var nyttigt att öva och sätta sig in i hur andra kan uppfatta situationen och reagera. När jag tänkte efter hade jag ju en hel repertoar av känslor jag kunde använda. Jag har ju fått en mängd tuffa besked levererade genom åren. Om än det oftast varit inom sjukhusets värld, så är det gemensamma att det kommer påverka ens liv.
 
Det var mindre svårt att spela rollen som socionom. Jag har ju arbetat inom socialtjänsten i mer eller mindre 1 ½ år. Jag blir tryggare i rollen med mer erfarenhet. Men det är ändå aldrig enkelt. Det här berör en oundvikligen. Jag har sett den starkaste förtvivlan, den största rädslan och den djupaste sorgen i ett barns ögon. Men jag har också hört bubblande skratt och blivit så varmt omfamnad av små händer att jag ramlat omkull på golvet.
 
• Kategori: StudierTaggar: Högskolan i Gävle, socionom, socionomstudent; • Kommentarer (2)

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Ja det är alltid nyttigt att få prova att sitta i den "andra" fåtöljen ibland.
Det måste få ut så mycket mer av din utbildning om du redan har erfarenhet av yrket. Heja på!!
Kram från Elisabeth

Svar: Håller med!! Ibland känns det som så mycket är taget för givet att man redan ska förstå i utbildningen. Jag kan ju ibland förstå just för att jag jobbat lite innan. Men om jag inte jobbat hade det varit flera moment som känts oklara. Jättekram!
Camilla Blomberg

2 Annie - Stora Små Äventyr:

Jobbigt med rollspel över lag tycker jag :P

Svar: Javisst kändes det jobbigt! Inte helt van att behöva rollspela. Det blev ju en del skratt mellan gångerna. 🙊 Men nyttigt ändå försöka sätta sig in i. Kramkram
Camilla Blomberg

Kommentera här: