Vilar mig i form

Pilen som markerades på benet med spritpennan för drygt en vecka sedan är borttvättad. Svullnanden i knä har minskat minimalsikt, värsta smärtan avtagit långsamt, musklerna krampar mindre och benet har blivit lite starkare. Kvar kommer snart bara återstå tre ärr och två små märken av ”stoppsaken” man hade runt låret under operationen för att stoppa blodet.

Jag tar mig runt inomhus utan kryckor, om än lite långsamt. Men det går. Bandaget behöver jag inte ha på längre eftersom knä blivit lite stadigare. Men det är fortfarande långt kvar tills jag kommer kunna böja eller sträcka knä fullt ut. Men jag försöker vila mig i form med benet i högläge samtidigt som jag tränar på att lyfta upp benet i luften emellanåt. Det är svårt.

Har jag tur kommer knä bli "friskt" snart. Det borde hålla i sig i 1-2 år. Som det låter på läkarna kan det bli aktuellt att behöva göra om samma operation igen när ”garantin” gått ur. Det känns mindre kul. Men jag vill kunna stå och gå på benen – så det är värt det! 

 

Jag känner mig fortfarande sjuk och klen i perioder. Men då hjälper en vanlig tablett med Ipren. Helt fantastiskt! Inom en liten stund så blir jag varm, piggare och lite starkare. Då passar jag på att dricka proteinrik mjölk, mat med extra smör och häller i mig saft. Jag behöver alla krafter jag kan få, som de på sjukhuset säger. Det är bra att ha lite att ”ta av” när jag är dålig och är sängliggande. Nu kan jag bara bli bättre! 

 

Tills vidare drömmer jag mig bort.

 
• Kategori: KampenTaggar: Drömmar, Knä, Smärta, benen, kramp, kryckor, läkande, läkare, muskler, operation, stark, svullnad, sängliggande, tabletter, ärr; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Henrik:

Vad STRONG du är!

Svar: TACK. :)
Camilla

Kommentera här: