Love Benicasim

 
Det är snart 10 år sedan som jag åkte på rehabiliteringsresa till Spanien. Läkarna trodde värmen skulle göra mig bra och fixade resan. Jag var borta i 3 veckor. Jag var 10 år och tyckte inte det var speciellt roligt att "fjollträna" varje dag, medan familjen låg vid stranden. Det var tufft, men samtidigt ett minne för livet. Jag fick några kompisar och jag lärde mig att lyssna på kroppen mer. Idag tror jag det skulle vara roligt och mer "nyttigt" att komma i väg. 
 
På det senaste läkarbesöket berättade jag att jag ville göra en stamcellstransplantation eftersom inga andra behandlingar fungerat optimalt på mig. Läkaren tyckte då att jag borde åka utomlands igen. Gärna på rehabiliteringsresa. Men nu är det ändrade regler. Nu måste jag stå för kostnaderna (men man kan ju söka bidrag osv). Jag skulle resa till värmen tyckte läkaren eftersom den skulle göra mig gott. Jag förstår hans omtanke. Men jag blir samtidigt så frustrerad. Snälla, lyssna på mig! Jag vill bli bra. Och har värmen någonsin gjort mig bättre? Nej. Eller okej, jag behöver inte frysa lika mycket och jag kan bara ta det lugnt. Men jag gör precis tvärt om de gånger jag åkt bort. Jag springer runt på stranden, badar mer än någonsin och är aktiv hela dagarna. Jag somnar före 20:00 på kvällarna för att jag kört slut på mig själv. Det slutar ofta i katastrofala inflammationer också. Jag vet inte om man ska tolka det som att jag blir piggare och kan röra mig mer i värmen? Men faktum är att jag fått de allra värsta inflammationerna under sommarmånaderna! Den här sommaren som varit har jag varit sämre än någonsin i knäna. Jag borde ju ha blivit bättre... 
 
Jag kan inte påstå att kyla är min bästa medicin heller. Knä började förstöra sig själv för ett år sedan, redan i november. Ibland kan kylan vara så genomträngande kall i knäna att det känns som om glasskärvor krossas mellan benbitarna. Så var det i alla fall förra året. Men när det gör riktigt ont av alla inflammationer är ett ispaket jätteskönt att lägga på. Andra gånger fungerar värme bättre. Jag kan dra slutsatsen att jag inte bryr mig särskilt mycket om vädret som många annars tror.