Blodstillande vadd

Det tog 30 sekunder innan näsblodet droppade igenom vadden. Apotekets blodstillande vadd är INTE tillräckligt blodstillande för mig i alla fall. På baksidan av förpackningen står det att vadden ska sitta kvar i 30 minuter (!) innan det tas ut för att blodet ska hinna koagulera. Det finns inte en chans att låta den sitta kvar om det bara rinner igenom. Om jag byter ut den mot en ny vaddtuss skulle det bara ge mig 30 sekunder till. Hur många vaddtussar skulle jag då inte behöva för en halvtimme? Det är bara fem tussar som följer med i förpackningen. Det räcker alltså inte ens för 3 minuter! 
 
Det här får mig helt ärligt fundera på hur mycket en människa ”normalt” blöder när en blöder näsblod. När andra blöder näsblod kan de ju knappast blöda mycket om det är meningen att 1 vaddtuss ska räcka när jag behöver mer än 5. Eller så är vadden urkass! Eller är det kanske så att det är jag som blöder onormalt mycket näsblod

• Kategori: KampenTaggar: Ehlers-Danlos Syndrom, Reumatism, apoteket, näsblod; • Kommentarer (3)

Kommentarer:

1 Mio :

Har du prövat att använda en tampong? Jag blöder jättemycket näsblod pga medicinerna och tampong är jättebra, må vara rätt fult men det funkar! Annars kan jag tipsa om att kyla ner näsan, typ med en isbit o sen lägga vadden i :)

Svar: Sjukhusets tamponger med olja på, speciellt för just näsan, har jag provat. Men vet inte om jag vågar föra upp en riktig. :S Det finns blandade erfarenheter av personer jag känner som testat det. En sån kan ju svälla upp så väldans mycket ju... Men jättetack för tipsen. Jag ska höra med doktorerna nästa vecka om det finns någon förebyggande behandling istället :)
Camilla Blomberg

2 Tomas Blomberg:

Hej Camilla
Detta kanske inte är tillämpligt i ditt fall, och du har nog säkert testat det mesta.
Jag fick i alla fall rådet av en äldre lärare på Gullhedsskolan.
Luta huvudet bakåt, alternativt ligga ner, och andas in genom näsan och ut genom munnen. Lite otäckt att svälja blodet men det funkar varje gång för mig.

Svar: Hej på dej! :D Tack för tipset! Ja det känns faktiskt lite obehagligt om man ska behöva svälja ner allt.. Men samtidigt kanske det slutar fortare än om man inte gör det? Men det största problemet är kanske inte att få stopp på det. Det jobbiga är att det börjar om och om igen.
Kram!
Camilla Blomberg

3 Anonym:

Förr fick jag också mycket näsblod, sådär att det håller på i 40min och man börjar hinna tänka att snart borde det inte finnas så mycket mer blod kvar i mig, iaf jag brukar också använda isbitar (finns alltid i min frys heheh) men jag har dem istället i munnen och trycker upp dem i gommen för att kyla ner blodkärlen.
Brukar gå ut några isbitar men för mig har det funkat;)
Hoppas du hittar något som funkar för dig!
Kram

Svar: Tack för att du delar med dig, det ska jag prova! :) Önskar bara näsblodet slapp komma om och om igen. Kram!
Camilla Blomberg

Kommentera här: