Trötta dagar

Jag har varit väldigt trött sedan jag kom hem från sjukhuset. Jag tog cellgiftssprutan igår och det påverkar säkert också. Jag har därför läst och tittat mycket på Netflix. Men jag har försökt hitta på roligare saker kortare stunder också som ni ser. 
 
Jag har inte oroat mig speciellt mycket över att svimma igen. Jag ”brukar” ju klara mig i några månader. Men det är klart att det är lite läskigt. Jag hade bara tur som inte ramlade och slog mig värre. En av gångerna skadade jag ju nacken och fick ligga på en spineboard… Men jag tror att det kommer kännas pirrigt när jag kommer få göra olika undersökningar och tester. Jag menar att just nu går det ju att låtsas som om ingenting. Jag är trött, men jag mår bra. Men det blir så verkligt om de ska koppla fast elektroder över kroppen i flera timmar. Då kan jag inte låtsas. Jag minns när jag blev inlagd på hjärtavdelningen med EKG och läkaren sa ”om hjärtat stannar, då ser vi det” och lämnade mig till att försöka sova. Tror ni jag sov mycket den natten?? Även om jag av erfarenhet visste att jag inte mår dåligt igen förrän om ett par månader, och även OM hjärtat ändå skulle stanna så skulle de börja slå igen om en kort stund, så blir man ju ändå livrädd!  

Jag kände bara att jag behövde få skriva av mig lite. Jag ska försöka hitta på något nu under påsken. Jag fyller år om drygt en vecka också. Det här ska inte få hålla mig tillbaka. 

• Kategori: KampenTaggar: Hjärtat, Reumatism, cellgift, trötthet; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Niklas:

Känner igen tröttheten med metojectpen.

Kommer hem vid 17.00. slocknar direkt i soffan och vaknar vid 19.00 -20.00. Men sen vissar dagar är mår jag super. ingen trötthet alls. men har tyvärr väldigt få såna dagar.

Har själv 25mg. Då jag behandlas för 2 kroniska sjukdomar själv= Psoriasis samt chrons sjukdom. och har använt den i 10 veckor. + kortison tabeltter.

Svar: Trötthet är jobbigt! Jag sov ofta middag förut. Men jag är ganska dålig på att tillåta mig själv göra det nu. Dels behöver jag 3 h tupplur och dels för att det kan kännas sååå jobbigt behöva "börja om" dagen. Jag känner mig också trött ibland efter medicin, och ibland inte så mycket. Jag har Simponi 1ggr/månaden och metojectpennan 1ggr/veckan. Ibland infaller båda sprutorna/pennorna samma dag och då blir jag extra trött efteråt.
Camilla Blomberg

Kommentera här: